Konya'da toplu ulaşıma yüzde 53 zam! Konya artık en ucuz şehir değil

Konya'da minibüs ücretlerinin ardından bir zam da toplu ulaşıma geldi. Sivil otobüs ve tramvay biniş ücreti 8,5 liradan 13 liraya, öğrenci biniş ücreti de 4 TL'den 5 TL'ye yükseltildi. Konya Büyükşehir toplu ulaşımda fiyatlardan dolayı zarar ediyordu.

Konya'da kısa süre önce minibüs ve taksi tarifelerinde değişikliğe gidilmiş, yeni fiyatlar açıklanmıştı. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra bu kez de yıllardır Türkiye'nin 'en ucuz toplu ulaşım' hizmetini sağlayan Konya'da, tramvay ve otobüs ücretlerine zam geldi.

Vatandaş durumdan şikayetçi olurken, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir ucuz fiyat politikasından dolayı ulaşımda zarar ettiği biliniyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca ulaşımda hizmet kalitesini artırmak için son dönemlerde toplamda 180 yeni otobüs almıştı. Bu otobüslerin toplam güncel maliyeti 1 milyar 311 milyon lirayı buldu.

EN SON ZAM 2023 YILININ TEMMUZ AYINDA GELMİŞTİ

Konya'da 2023 yılının Temmuz ayına kadar tramvay ve otobüs öğrenci biniş ücreti 2,5 TL, sivil biniş ücreti ise 4,5 TL'idi. 3 Temmuz 2023 yılında tarife değişikliğine gidildi ve öğrenci biniş ücreti 2,5 liradan, 4 liraya, sivil de 4,5 liradan, 8,5 liraya yükseltildi. Yaklaşık son 1 yıl içinde Konya'da toplu ulaşıma zam yapılmadı. Konya Büyükşehir Belediyesi, özellikle son 1 yıl içinde araç filosunu yenilemesine ve akaryakıt fiyatlarının artmasına rağmen ulaşıma zam yapmadı.

ÖĞRENCİLERE EN UCUZ TOPLU ULAŞIM HİZMETİNİ SUNAN İL: KONYA

Türkiye'nin en ucuz toplu ulaşım hizmetini sağlayan Konya'da yeni alınan kararla toplu ulaşıma zam yapıldı. Öğrenci biniş ücreti 4 liradan, 5 liraya yükseltildi. Son zamla birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi yine de Türkiye'de öğrencilere en ucuza toplu ulaşım hizmetini sunan belediye oldu. Son zamla Konya'da öğrenci biniş ücreti yüzde 25 zamlandı. Öğrenci abonman ücretleri için de sabit tutma kararı alındı. Abonman ücreti 220 lira.

SİVİLDE ARTIK TÜRKİYE'NİN EN UCUZU KONYA DEĞİL

Konyalılar, sivil biniş ücretindeki zammı yüksek buldu. Sivil biniş ücreti 8,5 TL'den, 13 liraya yükseltildi. Son zamla güncel büyükşehir toplu ulaşım fiyatlarına göre Konya, ucuzlukta Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Malatya, Denizli, Balıkesir ve Tekirdağ gibi illerin gerisine yerleşti. Konya, sivil binişte artık Türkiye'nin en ucuzu olma ünvanını kaybetti. Son verilere göre Konya'da sivil biniş ücretine yüzde 53 zam geldi.

Zamlı tarife 24 Haziran itibarıyla hayata geçirilecek.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (46)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri