Konya’da tiyatro rüzgarı esecek

İspanya, Tataristan, Azerbaycan, Kıbrıs, Brezilya, Küba ve İran’dan yabancı ekiplerin gösteri için Konya’ya geleceğini söyleyen Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Özgür Baş, “Konya halkının dolu dolu bir festival programı ile karşısında olacağız. Herkesi bekli

İspanya, Tataristan, Azerbaycan, Kıbrıs, Brezilya, Küba ve İran’dan yabancı ekiplerin gösteri için Konya’ya geleceğini söyleyen Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Özgür Baş, “Konya halkının dolu dolu bir festival programı ile karşısında olacağız. Herkesi bekliyoruz” dedi

20-30 Mayıs tarihleri arasırda gerçekleştirilecek olan Devlet Tiyatroları, Konya 16. 'Bin Nefes Bir Ses' Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali öncesi Anemon Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Özgür Baş ve beraberindekiler, kameraların karşısına geçerek, festival programı hakkında bilgiler verdi. Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Özgür Baş, “Türkçenin ilk kez resmi dil ilan edildiği Anadolu'nun bu kadim bölgesinde böylesine anlamlı bir festival yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İlki 2008 yılında gerçekleştirilen festival 16 yaşında” dedi.

20 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ ETKİNLİK BAŞLIYOR

2008'den bugüne 24 ülke, 40 yerli grup, 108 yabancı grup olmak üzere toplamda 148 tiyatro grubunu Konya'da misafir ettiklerini dile getiren Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Özgür Baş, 171 oyun, 258 temsil ile 69 binden fazla seyirci sayısına ulaştıklarını da söyledi. Baş, “Her yıl gerçekleştirilen bu uluslararası festivalimiz, medeniyetler şehri olma yolunda hızla ilerleyen Konya'mıza büyük katkı sağlamakta ve aynı zamanda şehrimizin sanatsal ve kültürel değerini arttırırken, tiyatro sanatını da yaygınlaştırmakta. Üç kıtanın farklı ülkelerinden ve ülkemizin farklı bölgelerinden gelen seçkin tiyatro topluluklarını sanatın evrensel diliyle bir araya getirip, bin nefesi tek bir sesle birleştirip sizler için perdelerimizi açıyoruz. Bu yıl daha coşkuluyuz. Festivalimiz 20 Mayıs pazartesi günü, sabah 10.00'da genel müdürümüz Tamer Karadağlı ve genel müdür yardımcımız ve başrejisörümüz Sükun Işıtan'ın katılımıyla Anıt alanında saygı duruşu ve çelenk koyma töreniyle başlayacak” şeklinde konuştu.

10 FARKLI SAHNEDE SEYİRCİYLE BULUŞULACAK

Ardından protokol üyelerinin, Anıt Alanından, Mevlana Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapacağını ifade eden Özgür Baş, şunları kaydetti: “Aynı gün saat 20.00'de konuşmalar gerçekleştirilecek ve 20.30'da sahnemizde dünyaca ünlü İspanya-Orthemis Orkestrası'nın 'Conserto a Tempo d'Umore' adlı gösterisi ile perdemizi açacağız. İspanya, Tataristan, Azerbaycan, Kıbrıs, Brezilya, Küba ve İran olmak üzere 8 yabancı ekip ile 11 yerli grubun katılımıyla gerçekleştirilecek olan festivalimiz, 29 seçkin oyun ve 44 temsil ile Konya halkının dolu dolu bir festival programı ile karşısında olacağız.Şehrimizin her bölgesinde festival coşkusunu yaşamak ve yaşatmak için kendi sahnemiz ile birlikte toplam 10 farklı sahnede seyircilerimizle buluşacağız.”

ÇOCUKLARA YÖNELİK DE FAALİYETLER OLACAK

Festival içerisinde yetişkinlere yönelik oyunların yanı sıra, meddah gösterisi, müzikaller, kukla gösterileri ve çocuklar için de eğitici ve öğretici oyunların yer alacağını aktaran Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Özgür Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Böylesine kapsamlı bir festival programının gerçekleştirilmesi konusunda her zaman bizlerin yanında olan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Konya Valiliğine, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. 20 Mayıs günü kortejimizde birlikte yürümek ve akşam festival açılışımızda beraber olmak dileğiyle.”

MESUT TURAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri