Konya'da tarım günleri

Tarım ve hayvancılık şehri Konya'da bu alanlarla ilgili 4 fuar birden açılıyor. Bugün başlayacak fuarlara 50 bin ziyaretçe bekleniyor. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuara 14 ülkeden 219 firma ve temsilcinin katılacağını söyledi

"Konya Tohum", "Konya Hayvancılık", "Kırmızı Et Üretimi" ile "Konya Sulama Teknolojileri ve Bitki Besleme" fuarları yarın KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde eş zamanlı olarak açılıyor. 18-21 Şubat tarihlerinde açılacak fuarı açılış programı ise saat 12.00'de yapılacak. Fuarla ilgili bilgi vermek için Rixos Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya  TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, Konya Damızlık Keçi ve Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fettah Öztürk, Konya Ticaret Borsası Temsilcisi, Konya Ticaret Odası Temsilcisi ve basın mensupları katıldı. Tarım alanları ve barındırdığı hayvan sayısı ile Konya'nın önemli bir yere sahip olduğunu belirten TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Buğday ambarı ünvanı ile Türk tarım sektörünün başkenti konumunda olan Konya'da birbirini tamamlayan üç farklı sektör aynı çatı altında bir araya gelecek" dedi.

CANLI HAYVAN BÖLÜMÜ İLK OLACAK

4. Tohum Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı (Konya Tohum 2015), 4. Bitki Besleme, Zirai Mücadele, Sulama, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı (Konya Sulama Teknolojileri ve Bitki Besleme), 3. Hayvancılık, Hayvansal Üretim Teknolojileri, Yem Endüstrisi Fuarı (Konya Hayvancılık 2015) ve Kırmızı Et Üretimi, Teknolojileri ve Donanımları Fuarlarına (KET 2015) 14 ülkeden 219 firma ve firma temsilcisinin katılacağını ifade eden Ersözlü, şöyle konuştu: "Oda ve birliklerle yapılan ortak çalışmalar neticesinde Konya Hayvancılık fuarı kapsamında canlı hayvan özel bölümünde büyükbaş ve küçükbaş süt-et ırklarının tanıtımı yapılacak. Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarla 50 bin ziyaretçeye Konya'da Tüyap çatısı altında bir araya getirmeyi hedefliyoruz."

ÖNEMLİ BİR AÇIĞI KAPATACAK

Fuarın önemli bir açığı kapattığını ifade eden  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, fuarı Konya'ya kazandıran TÜYAP'a teşekkür etti. Tarımın bilgi, AR-GE ve ıslah ile gelişebileceğinin altını çizen Baydar, şöyle konuştu: "Ülke tohum ihtiyacının yüzde 40'ının karşılandığı ilimizde böyle bir fuarın yapılaması son derece önemli. Tarımla, hayvanla uğraşanların mutlaka fuarı ziyaret etmesi lazım."

Konya Damızlık Keçi ve Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fettah Öztürk de yaptığı konuşmada fuar alanına canlı hayvan alınmasının önemli olduğunu belirterek, "Bunu biz defalarca istemiştik. Bu bölümde yıllarca verilen emekler sonucu yetiştirilmiş türler sergilenecek. Bunlar bizim değerimiz. Gelen misafirlerin de görmesi, dokunması çok iyi bir adım olacaktır" şeklinde konuştu.

18-19-20 Şubat tarihlerinde 09.30-18.00, 21 Şubat Cumartesi günü ise 09.30-17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak fuarlarda, sektörlerdeki tüm yenilikler çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri