Konya'da süte zam geldi! İşte yeni fiyat

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, süte zam yaptığını duyurdu. Konya'da çiğ süte 1 liralık zam geldi.

Konya'da yeni süt fiyatı, 11,50 liradan, 12,50 TL'ye yükseldi. Konya'daki süt üreticileri, “Bu zam da yetersiz. Konya'da çiğ sütün litre fiyatı en az 15 TL olmalıydı” dedi.

Süt üretiminde lider olan Konya'da çiğ süte zam geldi. Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği süte zam yapıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye genelinde çiğ süt fiyatlarına yapılan fiyat güncellemelerinden dolayı, Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Karapınar Süt Üreticileri Birliği ve Karatay Süt Üreticileri Birliği olarak 15 Ekim 2023 tarihinden geçerli olmak üzere Konya'da çiğ süt fiyatları mevcut süt fiyatının üzerine 1 TL artış ile güncellenmiştir. Üreticilerimize hayırlı olsun temennisi ile, kamuoyuna duyurulur.”

KONYA'DA ÜRETİCİLER ÖLÜYOR, BU ZAM DA KURTARMAZ

Süt üretiminin başkenti Konya'da çiğ sütün litre fiyatı 11,50 TL'den, 12,50 TL'ye yükseltildi. Bu karar, Ulusal Süt Konseyi'nden (USK) bağımsız yapıldı. Süt üreticileri, bu zammın yetersiz olduğunu, sorunlara bypass uygulandığını söyledi. Süt üreticileri, Merhaba Gazetesi'ne açıklamalarda bulunarak, şunları ifade etti: “Çiğ süte zam gerekli. Ancak çiğ sütün litre fiyatı en az 15 lira olmalıydı. Konya'da Afgan bir çobanın yeme içme hariç aylık maaşı 20 bin lira. 1 liralık zam kurtarmaz. Bugün 1 litrelik sütün üretim maliyeti 11 lirayı geçti. Sorunlar kısa süreliğine çözülecek ama tam anlamıyla ortadan kaldırılmayacak. Konya'da üreticiler ölüyor. Bunun önüne geçilmek istendi sadece.”

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri