Konya'da suça karışan Suriyeliler sınır dışı ediliyor mu?

Konya merkezde Suriyeli ve Afganlar çok sayıda olaya karışıyor. Konyalılar merak ediyor. Suça karışan Suriyeliler sınır dışı ediliyor mu? İşte detaylar...

Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç gündeme ilişkin sorulan soruları cevaplad. Konya'da vatandaşın en çok merak ettiği konulardan birisi düzensiz göçmenler. Konya merkezde Suriyeliler ve Afganların karıştığı çok sayıda olay oluyor.

Söz konusu olayların ardından suç işleyen düzensiz göçmenler sınır dışı ediliyor mu? Vatandaşın merak ettiği sorunun cevabının Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç cevapladı.

Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya'daki düzensiz göçmenler sorusu üzerine de “Sığınmacı sayısını vermem doğru olmaz. Kentsel dönüşümle birlikte bunlar Konya merkezde fazla göze görünüyorlar. Bu noktada aşırı bir nüfusları varmış gibi bir izlenim var. Suça karışan her kimse, hemen ülkesine gönderiyoruz. Ülkesi fark etmez. Suriyeli olur, Afgan olur, İranlı olur. Bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. Mahalle mahalle kontrolümüz devam ediyor.  Son dönemlerde gündemden düştüler. Bizim yaşadıkları mahallede görünür olmamızdan kaynaklı bu da” dedi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri