Konya'da su kanalları kurudu

Su kanalları, düşük seviyede gerçekleşen yağış ve şiddetli kuraklık nedeniyle kuruyor. Konya'da kuraklık ciddi boyutlara ulaştı.

Su kanalları, düşük seviyede gerçekleşen yağış ve şiddetli kuraklık nedeniyle kuruyor. Konya'da kuraklık ciddi boyutlara ulaştı. Kuraklık dolayısıyla canlı ölümleri arttı, çoğu yerde su çekildi. Göller ve kanallar kurudu. Bölgedeki acı tabloyu son olarak Av. Bayram Koyuncu, çekip, sosyal medya hesabına koyarak, gözler önüne serdi. Çarşamba Çayı'ndan gelip, Hotamış Gölü'ne akan kanalların kurumuş fotoğrafını paylaştı. Koyuncu, paylaşımında şunları söyledi: “Fotoğraflar, meşhur Çumra Çarşamba Çayı Hotamış Gölüne akan kanallar. Acilen Göksu-Manavgat Çayı sularının kanallarla taşınması ve İç Anadolu'nun sulanır hale getirilmesi gerekir. Tehlike çanları çalıyor.”

ÇARŞAMBA ÇAYI

Çarşamba Çayı, Konya ilinde bulunan bir akarsu. Bozkır ilçesi sınırları içerisinde Karacahisar köyü yakınlarında doğar, Mavi Boğaz'da Beyşehir Gölü'nden gelen kanal ile birleşir. Çumra ilçesinde kollara ayrılır ve Karakaya'da bataklıklarda sonlanır. Üzerinde Apa Barajı yer alır. 105 kilometre uzunluğundadır. Konya'nın tarımsal sulamasında önemli bir yer tutuyor.

HOTAMIŞ GÖLÜ ÖNEMLİ BİR SU KAYNAĞIYDI

Hotamış Gölü, ilçenin en önemli su kaynaklarından biriydi. Konya ve Karaman illeri arasında yer alan ve geçmişte bölgenin önemli sulak alanlarından olan Hotamış Sazlığı'nın güneyinde Süleymanhacı Gölü ve Hotamış Gölü yer alıyordu. Sazlıkta doğal sit alanı ile önemli kuş ve doğa alanı vardı. Daha önce sulak olan bu alan günümüzde ise tamamı kurumuş durumda.

Merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri