Konya'da su fiyatlarına yüzde 50 indirim! Vatandaş sevindi

Türkiye genelinde enflasyonun etkisiyle a'dan z'ye binlerce ürüne zam geldi. En çok zammın yansıtıldığı ürünlerin başında su geliyor. Konya'da suya yüzde 50 indirim yapıldığını duyanlar çok seviniyor.

Türkiye genelinde son yıllarda markette satılan ürünlere defalarca zam uygulandı. Vatandaşın maaşı ise enflasyon oranında artmadı. Temmuz ayında memur maaşlarına zam yapıldı. Asgari ücrete ise enflasyonu yükselttiği gerekçesiyle zam yapılmadı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELMEDİ AMA HER ŞEYE ZAM GELDİ!

Buna rağmen marketteki enflasyon hiç durmadı. Temel tüketim malzemelerine zam üstüne zam uygulandı. Vatandaş bu duruma isyan ediyor. Son yıllarda en çok zam uygulanan ürünlerden birisi de su. Şebeke suyunu içmek istemeyenler eve hazır su satın alıyor. Birkaç yıl önce 5 litrelik suyun satış fiyatı 3-5 liraydı. Artan girdi maliyetlerini gerekçe gösteren marketler 5 litre suyu 20-25 liraya satmaya başladı.

SU FİYATLARINA YÜZDE 50 İNDİRİM

Zincir marketlerdeki en ucuz 5 litre su bile 20 liraya yükseldi. Durum böyle olunca vatandaş suya indirim kampanyalarını takip etmeye başladı. Konya'da çok sayıda şubesiyle faaliyet gösteren Bak Bu Gross Market yeni indirimini duyurdu.

Bu kapsamda 5 litre Bademli Pınargözü markalı su sadece 10 liraya satılacak. Piyasada ortalama 20 liraya satılan 5 litre suya yüzde 50 indirim yapılmış oldu. Vatandaş bu kampanyayı çok beğendi.

Ekonomi Haberleri