Konya'da spor hak ettiği yeri alacaktır

Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Mustafa Kostak, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi'yi makamında ziyaret etti.

Yüksek Danışma Kurulu ile birlikte Konya'nın sporda da hak ettiği şekilde temsil edilmesi noktasında düğmeye basıldığını ve iyi bir çalışma dönemine girildiğini belirten Yüksek Danışma Kurulu Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, en alttan en üste kadar herkesi ve her kesimi kucaklayacak bir projeyi hayata geçirerek kalıcı bir sistem oluşturup Konya'nın başta Torku Konyaspor' olmak üzere sporun her dalında başarılı olmasını sağlayacaklarına inandığını söyledi. Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Mustafa Kostak, geçtiğimiz günlerde yapılan toplantı sonrasında oluşturulan Yüksek Danışma Kurulu'unun ilk başkanı olan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi'yi makamında ziyaret etti.

ŞAN:DEVRALDIĞIMIZ BORCUN YARISINI KAPATTIK

Torku Konyaspor Kulübünün kurumsallaşması adına büyük önem verilen ve oluşturulan Yüksek Danışma Kurulu'nda başkanlı görevini üstlenen İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi'ye teşekkür eden Kulüp Başkanı Ahmet Şan, "İlk başkanımız olarak Yüksek Danışma Kurulu ile birlikte kulübümüzün geleceğine yönelik güzel çalışmaları birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Bizim Yüksek Danışma Kurulu'nu oluştururken ilk hedeflerimizden biri Torku Konyaspor'umuzun gerçek anlamda kurumsallaşması idi. Bunu geçmiş yıllara oranla daha iyi ve daha sağlıklı bir yapıda gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bununla beraber Konya'da sporun yeniden yapılandırılması noktasında da çalışmalarımız olacak. Diğer taraftan yönetim kurulu olarak bizlerde kulübümüzün içerisinde bulunduğu mali sıkıntıların aşılması için gayet başarılı bir yol politikası izliyoruz. Bugüne kadar göreve başladığımız günden bu yana devraldığımız toplam borcun yarısını kapattık. Kalan borcuda 2014 yılına kadar kapatmayı planlıyoruz. Bunu başarırsak hem UEFA'nın mali kriterlerine uymuş hem de şirketleşme adına kulübümüzü önemli bir noktaya getirmiş olacağız. Burada bize düşen görev. Oluştutulan ve başkanlığını yaptığınız Yüksek Danışma Kurulu ile birlikte hareket ederek tüm zorlukların üstesinden gelmek. Bu önemli ve zor görevi kabul ettiğiniz için kulübümüz adına bir kez daha teşekkür ediyor ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

ALİ SELVİ: KONYA SPORDA DA ZİRVEDE OLMALI

'Yüksek Danışma Kurulunu oluşturulması gerçekten güzel ve önemli bir hareket oldu' sözleriyle açıklamasına başlayan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, "Delege yapısının değişikliği konusunda genel bir çalışma olacak. Bu önemli bir adım ve gerçekleştiğinde Torku Konyaspor'umuza çok ciddi kazanımlar sağlayacak. Bu görevlendirmenin ardından bu çalışmaları yaparken, bize karşı olan ilgiyi ve çok faydalı geri dönüşleri gördük. Aslında bu işlerin içerisinde olmayan ve bu işlerden iyi anlayan, spora gönül vermiş ve projesi olan insanlar bizleri aradı. Onlarla irtibat kurduk. Şu ana kadar herkesi dinliyoruz. Böyle bir süreç oluştu. Bu projelerin hepsini derledikten sonra bir çalışma ekibi oluşturacağız. Öncelik mevcut durumun analizi ve şirketleşmenin alt yapısının oluşturulmasına verilecek. Bu konuda çok acele etmeden Konya'mızın ihtiyacı olan bir yapıyı oluşturmak istiyoruz. Biz aslında Konya'nın sporunu şirketleştireceğiz. Bunun içerisinde okulda çocuklarımızın spor yapmaları, dışarıda vatandaşlarımızın spor yapmaları ve alt yapı konusunda bir yapılanma olacak. Özellikle amatör branşlara büyük önem vermemiz gerekiyor. Düşünülen şirketleşme ve oluşacak şirket kapsamında Konya sporunun hepsi olacak. Başta sayın valimiz, belediye başkanlarımız, oda başkanlarımız ve iş adamlarımız olmak üzere her kesimden insanlar bu oluşumun içerisinde temsil edilerek yer alacaklar. Bu konudaki teknik çalışmaları yapacağız. Bu noktada 'Projem var', 'Görüşüm ve düşüncem var' diyen herkese de kapımız sonuna kadar açık. Konya'nın potansiyelini ve sporunu arzu edilen bir organizasyonla koordine ederek Konya'nın hiç hak etmediği yerlerde temsiline bir son vermemiz lazım. Konya'nın bu potansiyeli var. Özellikle futbolda hak ettiği yer kesinlikle Süper Lig'dir. Hatta bu şehir Süper Lig'de de önemli başarıların peşinden koşacak bir takımı bünyesinden çıkartmalıdır. Konya'nın ata sporu olan bisikletle birlikte halter, güreş, basketbol ve voleybol gibi branşlarında alt yapısı var. Bunlarla ilgili ehil kişilere görev vererek önemli başarıların elde edileceği bir çalışma ortaya konulacaktır. Konya'mız için hayırlı bir süreç başladı. Burada kişiler gelip geçicidir. Önemli olan kalıcı sistemlerin oluşturulması ve hayata geçirilmesidir. İlk adım atıldı. İnşallah devamı da gelecek ve beklentiler sonuca dökülerek Konya sporda da hak ettiği başarıları yakalayacaktır" şeklinde görüş belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri