Konya'da simit ve poğaçaya zam geldi! İşte yeni satış fiyatı

Konya'da iki ay önce simit ve poğaçaya gelen zam Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın açıklamalarıyla iptal edilmişti. Söz konusu zam bugünden itibaren hayata geçirildi.

Konya'da simit ve poğaçaya zam geldi. 2 ay önce iptal edilen zam kararı, bayramdan sonra hayata geçirildi.

Zam furyası devam ediyor. Son olarak Konya'da zamdan nasibini simit ve poğaça aldı. Konya'da 80 gram simit ve poğaça 5 liradan, 7 liraya yükseldi. Zam kararı, Şubat ayında alınmış, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Zamansız ve sebepsiz buluyorum” demişti. Altay'ın sosyal medya paylaşımının ardından zam geri çekilmişti. Simitçiler, bu karara 2 ay dayanabildi. Bayram sonu zam, hayata geçirildi.

OCAK AYINDA 5 LİRA OLMUŞTU!

2021 yılının Mart ayında 2 lira olan simit ilk önce 2 buçuk liraya, Aralık ayında ise simit 2 buçuk liradan 3 liraya yükselmişti. Alınan son kararla Konya’da 80 gramlık simit ve poğaça 4 lira olmuştu. Ardından simide yeni bir zam daha gelmişti. Zam, 2023 yılının ocak ayında hayata geçirilmişti. Konya’da 80 gramlık simit ve poğaça 5 lira olmuştu. Şimdi ise 80 gram simit ve poğaça 7 lira oldu.

ŞUBAT AYINDA ZAM KARARI ALINIP GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Konya'da simit ve poğaçaya zam kararı, geçtiğimiz şubat ayında alınmıştı. Konya'da simit ve poğaçaya zam gelmişti. Simit 2 lira zamla 7 liraya yükselmişti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Simide yapılan zammı zamansız ve sebepsiz buluyorum. Hemşehrilerimle aynı fikirdeyim, zam gözden geçirilmeli. Gün birlik günüdür” sözleriyle duruma tepki göstermişti. Kısa bir süre sonra da Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, "Simitteki güncellenen fiyatlar, ileri bir tarihe ertelendi" demişti. Simit zammı, Konya'da geri çekilmişti. Simitçiler, bu karara sadece 2 ay dayanabildi. Bayramın ardından ilk mesai gününde simit 7 liraya satılmaya başladı. Simitçiler, simit sattıkları arabalarına büyük yazılarla “Simit ve poğaça 7 lira” yazdı. Bazı simitçiler ise simidi 6 liradan satıyor.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (38)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Konya'da ekmeğe zam geldi! İşte uygulanacağı bölge
Konya'da simit zammı bu gerekçeyle iptal edildi

Ekonomi Haberleri