‘Konya’da silah test merkezi hayata geçirilsin’

MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, yerlileştirme ve millîleştirme politikaları sayesinde savunma sanayisinde dışa bağımlılığın son yirmi yılda yüzde 80'den yüzde 20'ye gerilediğini söyledi.

Meclis’te konuşan Koçak, “Savunma ve havacılık sektörümüzün bu yılın ilk on ayında, geçen senenin tamamında gerçekleştirilen ihracat rakamına ulaşmış olması sektörün büyümeye devam ettiğinin açık göstergesidir. Dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasında 4 firmamızın yer alması, ki bunlardan birisi Bakanlığınıza bağlı ASFAT, elbette gurur vericidir ve Bakanlığınızın bağlı kuruluşu olan MKE'nin de bu listede en kısa zamanda yer alması en samimi dileğimizdir” dedi.

Alt yüklenici ve yan sanayi firmalarının sektör içindeki payının artırılması için savunma sanayisi ekosistemi gelişmiş olan Konya gibi şehirlerin sunduğu kapasiteden daha fazla istifade edilmesi gerektiğini anlatan Koçak, “Bu duruma yönelik bazı çalışmalar yapılabileceği kanaatindeyim. Memleketim Konya, ana yüklenicilere aslında birçok büyük fırsat sunabilmektedir. Beyşehir'in Üzümlü ve Huğlu'da köklü bir geçmişi olan silah sanayisi sayesinde Türkiye'nin savunma ve havacılık sektöründe en çok ihracat gerçekleştiren 4'üncü şehri olan Konya'nın sektörün gelişmesi için daha fazla dikkate alınmayı hak ettiği kanaatindeyim.

ASELSAN'ın Konyalı firmalarla geliştirdiği ortaklık neticesinde Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi içerisinde ASELSAN Konya silah sistemleri fabrikasının açılmış olması diğer ana yükleniciler için bir örnek teşkil etmiştir. Ne var ki TRTest tarafından Konya'da yapılması planlanan Türkiye'nin ilk silah test merkezinin henüz hayata geçirilememiş olduğunu da üzülerek hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri