Konya’da sıcaktan kaçmak için yeni rota! Ağustos’ta bile üşütüyor

Havaların ısınmasıyla birlikte Konya'da yaşayan vatandaşlar, aileleriyle keyifli vakit geçirebilecekleri, doğanın içinde huzur bulabilecekleri ve mangal yakabilecekleri yerleri araştırmaya başladı.

Bu arayışın son durağı, Konya'nın Derbent ilçesinde bulunan Derbent Göleti oldu. Yüksek mevkide yer alan bu gölet, ziyaretçilerine eşsiz bir doğa deneyimi sunuyor. Derbent Göleti, konumu itibarıyla ziyaretçilerine göz kamaştırıcı bir manzara sunuyor.

Özellikle akşam saatlerinde, göl manzarasına karşı serinliğin tadını çıkarmak isteyenler için ideal bir mekan. Güneşin batışını izlerken, göletin etrafında yürüyüş yapmak veya sevdiklerinizle birlikte mangal keyfi yapmak, unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlayacak.

ŞEHRİN GÜRÜLTÜSÜNDEN UZAKLAŞMAK İSTEYENLER İÇİN

Derbent Göleti, doğanın kucağında şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenler için adeta biçilmiş kaftan. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından kaçmak isteyenler, burada huzuru ve dinginliği bulabilirler. Göletin etrafında yer alan yeşil alanlar, piknik yapmak ve doğanın tadını çıkarmak için ideal. Ayrıca, gölet çevresinde yürüyüş yapabilir, sadece doğanın sesini dinleyerek meditasyon yapabilirsiniz.

DOĞAYLA İÇ İÇE MANGAL KEYFİ

Mangal severler için Derbent Göleti, eşsiz bir mekan. Göl manzarası eşliğinde mangal yapmak, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte lezzetli yemekler hazırlarken, aynı zamanda doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Mangal yaparken çevre temizliğine dikkat etmek ve doğayı korumak ise her ziyaretçinin sorumluluğu olmalı.

KOLAY ULAŞIM VE KONAKLAMA SEÇENEKLERİ

Derbent Göleti, Konya şehir merkezine yakınlığı ile de dikkat çekiyor. Kendi aracınızla kolayca ulaşabileceğiniz bu gölet, hafta sonları veya tatil günleri için ideal bir kaçamak noktası. Konya Şehir merkezinden yaklaşık 1 saat mesafede bulunan bu doğa harikası bu bölgede derbent ilçeyi de görebilirsiniz

Konya'nın Derbent ilçesinde bulunan Derbent Göleti, doğayla iç içe, huzurlu ve keyifli vakit geçirmek isteyenler için mükemmel bir seçenek. Ailecek yapılan aktiviteler, doğanın sunduğu eşsiz manzaralar ve serin havanın tadını çıkararak, unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz bu doğa harikasında, siz de yerinizi alın.

Derbent göletlinin etrafına kurulmuş Derbent Göl Park tesisi belediye tarafından ailelerin vakit geçirebilmesi için tasarlanmış. Ancak tesis uzun zamandır işletilmiyor. Göl park tesisi içinde lavabo, tuvalet, kamelya gibi imkânlar bulunuyor. Mevki olarak göl karşısında yer alan tesis yeniden restore edilebilirse belde için yeni bir cazibe merkezi halini gelebilir. Mangal keyfine başlamadan önce gölette balıkta tutabilirsin. Konya merkeziden araba ile yaklaşık 1 saatlik bir mesafede bulunan Göl Park ailece vakit geçirebileceğimizi bir alan. Çevre düzenlemesi oldukça iyi olan tesise alilinizle birlikte gidebilir haftasonu güzel bir kaçamak yapabilirsiniz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri