Konya'da sarıkız paniği!

Konya seyir tepesinde halk arasında "et yiyen örümcek" olarak bilinen etobur (sarıkız) bulundu. Recep Uysal isimli bir vatandaş, sarıkızın resmini paylaşarak, “Seyir tepesinde deve örümceği (sarıkız) var. Dikkat edin, tehlikeli bir türdür” dedi

Konya'da hava sıcaklığının artmasıyla birlikte halk arasında "Sarıkız Örümceği" olarak bilinen örümcek yayılmaya başladı. Birçok vatandaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sarıkız gördüğünü söyledi. Görsel olarak akrep türünün sarısı gibi görünüme sahip sarıkız örümcekleri, akrep dahil birçok hayvanı yiyerek beslenebiliyor. Gözleri ışıktan rahatsız olduğu için bu örümceğin sadece geceleri hareket ettiği biliniyor.

SOSYAL MEDYADA “SARIKIZ GÖRDÜK” PAYLAŞIMLARI

Recep Uysal isimli bir vatandaş, sarıkızın resmini paylaşarak, “Seyir tepesinde deve örümceği (sarıkız) var. Dikkat edin, tehlikeli bir türdür” dedi. Mehmet Akif Horasan isimli bir vatandaş ise “Konya'nın her tarafında var. Çoğalıyorlar” dedi. Hakan Harman isimli bir vatandaş da “Daha dün akşam Meram Dere'de bahçede öldürdüm. Çok hızlı ve tehlikeli” dedi.

ZEHRİYLE İNSANLARI ÖLDÜREBİLİR!

Saldırgan yapıya sahip olan etobur örümceklerin çok güçlü çene yapısı nedeniyle et parçasını daha koparabiliyor. Zehriyle bir insanı öldürebilen örümceğin, özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslendiği biliniyor. Sarıkız örümceği soktuğu zaman deriyi uyuşturuyor ve av, ısırıldığının farkında olamıyor. Sarıkız örümceği ağzından deriye, eti sıvı kıvama getiren bir zehir akıtıyor, zehir deriye yayıldıktan bir süre sonra yemeye başlıyor.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri