Konya'da sanayi imarlı arsa 378 milyon liraya satışa sunuldu

Konya'da birçok arsa zaman zaman satışa sunulurken son olarak 378 milyon lira muhammen bedel ile bir sanayi arsası satışa sunuldu.

Konya ve Türkiye genelinde belediyeler zaman zaman çeşitli özelliklere sahip arsaları satışa sunuyor. Konya'da ise Konya Büyükşehir Belediyesi daha çok sanayi imarlı arsaları satışa sunuyor. Sanayi imarlı arsalar Konyalı iş insanlarının yoğun ilgisini çekiyor. Konya sanayisinde büyük çapta faaliyet gösteren yüzlerce firma var.

Bu firmalar yeni yapacakları yatırımlar için belediyenin arsa satış ihalelerini takip ediyor. Konya sanayisi ihracat başarısıyla da dikkat çekiyor. Daha çok otomotiv yedek parça üretimiyle dikkat çeken sanayi bölgelerinde çok çeşitte ürünün üretimi yapılıyor. Kimi firma güneş paneli üretirken kimisi de cnc tezgahlarının imalatını yapıyor.

Değirmen makinesi üretip onlarca ülkeye satan firmalar da var. Konya'da son olarak Konya Büyükşehir Belediyesi yeni bir arsa daha satışa çıkardı. Dikilitaş mahallesinde yer alan arsanın alanı 63 bin 104 metrekare olarak belirtildi.

Söz konusu arsa sanayi tesisi yapmaya uygun imara sahip. 378 milyon lira muhammen bedel ile satışa sunulan arsanın geçici teminatı 11 milyon 358 bin lira olarak belirlendi. Arsanın ihale tarihi ise 20 haziran 2023 olarak açıklandı.

İşte detaylar:

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri