Konya’da sahte ev ilanlarıyla afetzedeleri dolandırmaya çalışıyorlar!

İnternet üzerinden sahte ilanlar yayınlayan dolandırıcıların yeni hedefi depremzedeler. Deprem simsarları, Türkiye’nin birçok şehrinde olduğu gibi Konya’da sahte ev ilanlarıyla afetzedeleri dolandırmaya çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgeden çok sayıda vatandaş Türkiye’nin başka şehirlerine taşınmaya başladı. Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman gibi şehirlerden Konya’ya ve ülkemizin başka şehirlerine gelen depremzedeleri bir de deprem simsarları vurdu. Depremin yıktığı şehirlerden başka illere gidip, internetten kiralık ev arayan çok sayıda depremzedenin dolandırıldığı ortaya çıktı.

SADECE EV İLANI DEĞİL İSİMLER DE RESİMLER DE SAHTE

6 Şubat’ta yaşanan depremi fırsat bilen dolandırıcılar yaşadıkları şehirlerde internet üzerinde sahte kiralık ev ilanı veriyor. Facebook gruplarının yanı sıra emlak siteleri üzerinden de sahte ilanlar veren şahısların kullandığı hesapların yanı sıra resimler ve profil fotoğrafları da çalıntı. Dolandırıcılar başka kişilere ait resimleri ve isimleri kullanıyor. Facebook profillerinde kullanılan resimlerin yabancı kadın veya erkek mankenlere ait olduğu ortaya çıktı. Kiralık ev ilanlarındaki evlere ait fotoğrafların da gerçek olmadığı ortaya çıktı. Dolandırıcılar aynı ev fotoğraflarını hem Konya’daki hem Antalya Kepez’deki kiralık ev ilanlarında kullandı.

KONYA’DA 4 BİN, ANTALYA’DA 6 BİN 500 TL KİRA

Merhaba Haber Dairesi ekibi gelen bir dolandırıcılık ihbarının ardından bir dedektif gibi iz sürdü. Önce facebook ilanı üzerinden dolandırıcıyla iletişime geçen Merhaba ekibi, verilen numarayı aradı fakat söz konusu numaranın kullanım dışı olduğu ortaya çıktı. Başka bir facebook hesabına ulaşan Merhaba Haber ekibi, Konya’da kiralık ev ilanında kullanılan aynı ev görsellerinin Antalya Kepez’de başka bir evde kullanıldığını tespit etti. Dolandırıcılar, Konya’daki eşyalı lüks eve 4 bin TL, Antalya Kepez’deki aynı resimlerden oluşan eve ise 6 bin 500 TL kira bedeli istedi.

KAPORAYI ALDIKTAN SONRA TELEFONLAR İPTAL 

Dolandırıcıların depremzedelerden kiralık ev kaporasını aldıktan sonra telefonlarını da iptal ettiği öğrenildi. Yetkililer, özellikle deprem bölgelerinden gelen vatandaşların sahte kiralık ev konusunda çok dikkatli olması konusunda uyararak, şüphe duydukları ilanlar konusunda yetkili mercilere şikayette bulunmaları çağrısında bulundu. Türkiye’nin bazı şehirlerinde Emniyet birimlerinin düzenlediği operasyonda sahte kiralık ev ilanı vererek, vatandaşları dolandıran bazı simsarlar gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri