Konya’da sahada olmak istiyorum

Atiker Konyaspor’un milli futbolcusu Ömer Ali Şahiner, Konya’da oynanacak Fransa maçında kendilerini muhteşem bir atmosferin beklediğini söyledi. Şahiner başarılı bir sezon geçirdiğini ve milli takımda başarılı olmak istideğini söyledi

A Milli Takım oyuncusu Ömer Ali Şahiner, Antalya'da devam eden hazırlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahiner, "Fransa kağıt üzerinde zor bir maç ama eşit şartlarda çıkacağız. Daha çok mücadele ederek sahada olacağız. İnşallah 6 puan olur ama olmazsa diğer seçenekler de düşünülür. Şu an umut ve ışık veriyor bu takım" dedi.

 

"UMUDUMU HİÇ KAYBETMEDİM"

Yaşıyla ilgili değerlendirmede bulunan Şahiner, performansıyla alakalı zaman zaman eksikliklerinin olduğunu belirterek, "Kime göre geç kalınmış bir durum, bu değişir. Ben çuvaldızı kendime batırıyorum her zaman. Burada olmak bizim elimizde, gösterdiğimiz performansla seçiliyoruz. Kimse dost ahbap olduğu için burada değil. Benim gibi oyuncuların önüne bakması ve kendine bir hedef koyması için önemli, ben umudumu hiç kaybetmedim. Alt yaş gruplarında başarılıyız, sonrası neden gelmiyor gibi soruların cevaplarını bunun altında arayabiliriz.16 yaşında başladım. A2 Milli Takımı ile bıraktım. O takımdan arkadaşlarım var. Uzun bir özlem oldu benim için. Tek taraflı bakmamak lazım. Benim de hatalarım vardır. Sonuç olarak buradayım. Burası bambaşka bir dünya. Benim de zaman zaman performans olarak eksiklerim olmuştur. .Geçen 4-5 sene benim için de diğer genç oyuncular için de azalır. İnşallah bu süreci doldurur ve başarılı oluruz.

"PASAPORT DEĞİL YETENEK ÖNEMLİ"

Yabancı sınırının kaldırılmasına ilişkin, sahada oyuncunun pasaportunun değil yeteneğinin oynadığını kaydeden Şahiner, buna takılmamak gerektiğini ifade etti.

“Çok açık ve net; sahada futbolcunun pasaportu oynamıyor. Oyuncunun kalitesi oynuyor. 2-3 maçlık bir seri kaçırdım. Ben yılda 40-42 maç oynadım. Yabancı sınırı beni etkilemedi. Diğer arkadaşları da etkileyeceğini düşünmüyorum. Benim için bir sıkıntı teşkil etmedi. Gelen oyuncuların kalitesine göre de bazı şeyler değişiyor. Çok önemli tecrübeler de elde edebiliyoruz. Olumlu yönleri var. Buna takılmamak gerekiyor. Futboldaki asıl sorunumuz bu değil. Yabancı oyunculardan olumlu ne alabiliyorsak o daha önemli. Futbolcunun pasaportu değil, yeteneği oynar. En can alıcı yer budur. Kaliteli yabancılar gelince takımların ve ligin kalitesi artıyor. Birçok olumlu yanları var.” ifadelerini kullandı.

"FRANSA MAÇI YIPRATICI OLACAK"

Kağıt üzerinde Fransa'yı daha önce yenemediklerini dile getiren Şahiner “Fransa’yı daha önce yenememişiz. Dünya şampiyonu bir takım olacak karşımızda. Fransa maçı fizik ve performans olarak yıpratıcı olacak. İçeride çok kaliteli bir ekip ve değişim var. Oyun ve jenerasyon olarak değişim var. Bu değişim umut verici. Bu takım gelecek adına bence ışık veriyor. Zor maç olacak ama eşit şartlarda çıkacağız. Konya’da muhteşem bir atmosferde oynayacağız. Hiçbir maç, maçtan önce kazanılmıyor. Biz milli takıma yakışır bir şekilde sahada olacağız. 6 puan neden olmasın? Yakın zamanda oynanan maçlar var. 3-0’dan 4-3 kazanılan maçlar oluyor. İnşallah 6 puan olur. Olmazsa diğer seçenekler de Şenol Hoca’nın dediği gibi düşünülür” dedi

MİLLİ TAKIMDA DA BAŞARILI OLMAK İSTİYORUM

bu sezon başarılı ber performansortaya koyduğunu söyleyen Ömer Ali: “Gol anlamında ilk defa bu kadar etkili oldum. Bir tık daha fazlasını yapmak istedim. Ona yaklaştım. Bu bana ekstra bir motivasyon oldu. Burada olmak çok güzel. Daha fazla gol de atabilirdim. 27 yaş biraz geç yakalanmış bir başarı oldu. Ama önemli olan bundan sonrası. Bunun üstüne koymak önemli. Bunu rahatlıkla yaparım diye düşünüyorum. Şu andaki durumun üstüne koymak isterim. Burada kalıcı olmak ve katkı vermek istiyorum. İnşallah gelecek sene asist ve gollerimin sayısı artar. Kulübüme katkı vermek isterim. Milli Takım’da da başarılı olmak istiyorum. Son dönemlerde performansım ortada. Üçüncü olduğumuz sezonda belki daha iyi olabilirim. Ama önemli olan her geçen gün üstüne koymak. Kanat oyuncular için forvet terimi kullanılıyor. Takıma asist ve gollerle katkı vermek ve bu sayının üstüne çıkmak istiyorum. 7 golü ben seneye beğenmem. Taraftar da beğenmez. Üstüne koymak en büyük dileğim.” diye konuştu.

GÜZEL BİR ORTAM VAR

Ömer Ali Ortamın güzel olduğunu ve bunu sahaya yansıtmak istediklerini ifade etti. Tecrübeli oyuncu “Dışarıdan gördüğüm kadarıyla alt yaş gruplarında oynadım ekiple, abilerimizin oynadığı takım güzel bir karışım oldu. Güzel bir ortam var. Kulüp ortamında 2-3 senede sağlanan ortam burada var. Bunu yakalamak zordur. Bugün ikinci günüm. Herkes birbiriyle çok samimi. Güzel bir ortam var. Kafamda soru işareti vardı ama gelince kalktı. Burada çok güzel bir aile ortamı var. İnşallah bu devam eder. Birlikteliği yakalarsanız sahaya yansır.” ifadelerini kullandı.

FRANSA’YI DEĞİL GENÇLERİMİZİ KONUŞUYORUZ

Ömer Ali Şahiner Fransa’nın yıldız oyuncuları ile ilgili soruyu

“Fransa’nın önemli oyuncularından kimseyi konuşmadık. Kendi önemli oyuncularımızı konuştuk. Bence bunlar değerli. Çağlar, Cengiz, Enes, Okay… Kulüplerine katkı yaptılar. Evet Fransa’nın önemli oyuncular var ama mesela Emre ve Burak abi daha değerli. Öyle bakıyoruz. 3-4 kişiyle konuştuk. Biz genç oyuncularımızı konuşuyoruz. Onlar daha cazip. Bilmiyorum, sizleri Fransa’nın oyuncuları mı heyecanlandırıyor? Bu arada Yusuf ve Abdülkadir de beni heyecanlandırıyor. Ben dışarıdan merak ediyordum. İnşallah çok daha iyi yerlere gelirler” şeklinde yanıtladı

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri