Konya'da rekor kıracağız

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Bu rejim değil, milletin değişikliği olacak. Referandumda Türkiye genelinde yüzde 60, Konya'da ise yüzde 80 'Evet' çıkması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Etyemez, AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısı ile gündemi değerlendirdi. Anayasa değişikliği, referandum ve eğitim sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Etyemez, meclisten geçen 18 madde ile ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Ana muhalefet partisi CHP'ye yüklenen Etyemez, CHP'nin ilk andan itibaren pakete karşı olmasını kınayarak, becerisinin eksik olduğunu dile getirdi. Etyemez, “Rejim değişikliği yapmıyoruz. Bunun ne siyasi, ne sosyal ne de başka alanda zaten bir karşılığı yok. CHP'nin becerisi eksik” açıklamalarında bulundu.

KEŞKE YENİ ANAYASA YAPABİLSEYDİK

Etyemez, anayasa değişikliği sürecinin toplumun bütün kesimini yakından ilgilendirdiğini belirtti. Ana muhalefet partisi CHP'nin ve bazı siyasi partilerin değişikliğe kapalı olduğunu dile getiren Etyemez, “Anayasa değişikliğinden ziyade, keşke yeni anayasayı yapabilseydik” dedi. “21 madde 18'e düştü, mecliste ciddi tartışmalar yaşandı” diyen Etyemez, daha sonra şunları kaydetti: “CHP, bu önemli değişime katkı sunmak yerine pakete toptan karşı çıktı. Meclisin işlevselliğine yakışmayan görüntüler ortaya çıktı.”

BAZI YANLIŞLARI DOĞURABİLİR AMA GEREKLİ

Cumhurbaşkanlığı makamını ve hükümeti millete açan anayasanın geldiğini söyleyen Etyemez, halk ile devlet arasında sıkı bir mekanizma kurularak, doğrudan demokrasinin işleyeceğini vurguladı. Kriz esnasında siyasi aktörlerin devreye hemen gireceği bir sürece girildiğini aktaran Etyemez, “18 yaşındaki bir gence seçme fırsatı sunuluyor da neden seçilme imkanı sunulmasın? Seçilemezsiniz yasağı koymak, doğru değil. Tamam bazı yanlışları olabilir ama bu gerekli bir konu” diye konuştu.

PARLAMENTER SİSTEMDE HEPSİ İÇ İÇEYDİ

Anayasa değişikliği ile meclisin daha güçleneceğini ifade eden Etyemez; yasama, yürütme ve yargının net bir şekilde ayrılacağını aktardı. Ülkenin ve meclisin daha çok güç kazanacağını ifade eden Etyemez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yasama, hakkıyla yerine getirilecek ve işlevi artırılacak. Parlamenter sistemde iç içeydi. Bütçe hazırlama sunma yetkisi Cumhurbaşkanı'nın, denetleme ise meclisin olacak. Askeri yargı, ortadan kalkarak sivilleşecek. HSYK'nın yapısı aynı şekilde düzenlemeye alınacak. Sıkı yönetim yeni anayasa ile birlikte kalkacak ve OHAL düzenlemesi yapılacak.”

RİSK ALAMAYAN MAKAMIN TARAFSIZLIĞI ANLAMSIZ

Etyemez, Türkiye Cumhuriyeti 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i örnek göstererek, konuşmasını devam ettirdi. Hiçbir risk alınmayan makamın tarafsızlığının bir işe yaramayacağını belirten Etyemez, “Ahmet Necdet Sezer'de aynen böyleydi. Şimdi Cumhurbaşkanlığı makamı hesap verilebilir hale gelecek. TBMM'ye de hesap verilecek. Milletvekillerinin soru sorma yetkisi kaldırılacak ve güven oyu olmayacak. Bakanlar kurulunu sorular yazılı olarak verilecek. Bütün bakanlar da tarafsız olmalı. Cumhurbaşkanı da bütün vatandaşlara eşit olmalı” şeklinde konuştu.

KONYA'DA YÜZDE 80 EVET ÇIKARACAĞIZ

AK Parti Kony Milletvekili Halil Etyemez, referandum tarihine kadar milletle iç içe olacaklarını ve vatandaşlara neden “Evet” demeleri gerektiğini anlatacaklarını da belirtti. Millete haksızlık yapılmayacağını söyleyen Etyemez, “En doğru kararı milletimiz verecek. Türkiye'de yüzde 60, Konya'da ise yüzde 80 'Evet' demeleri için vatandaşlarımızla bir olacağız” dedi. Son olarak eğitim sisteminde yaşanan sıkıntı ve bunların çözümüne yönelik açıklamalarda da bulunan Etyemez, konuşmasını şöyle tamamladı: “2'li eğitimi kaldırıp, tekli eğitime geçeceğiz. Ana okullarını zorunlu hale getireceğiz. Müfredatın üzerinde duracağız. 53 dersin müfredatı da tartışmaya açıldı. Bu tartışmalar önceden belli grup ve paydaşların arasında gerçekleştirilirken, şimdi halka açıldı. AK Parti döneminde müfredatlar yeniden yazıldı. Tekrar gözden geçirilmeli. Eleştiriler alıyoruz. Müfredat sürekli değiştirilir mi soruları geliyor. Bilgi sürekli değiştiğine göre, müfredat da kendini sürekli yenilemeli ve günün ihtiyaçlarına cevap verecek hale getirilmeli. Atatürkçülüğü kaldırmayacağız. Yapılan değişimleri bu söylemlerle engellemek istiyorlar. Evrim teorisini öğretmek zorunda değiliz. Zihniyet olarak çocuklarımıza bu yaklaşımı veremeyiz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri