Konya'da Ramazan Ayında çok sayıda etkinlik yapılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında gerçekleştireceği çok sayıdaki etkinlikle Konyalıları Ramazan coşkusuna ortak edeceğini bildirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında gerçekleştireceği çok sayıdaki etkinlikle Konyalıları Ramazan coşkusuna ortak edeceğini bildirdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu yıl Mahalle İftarları’nda 101 mahallenin katılımıyla 200 binin üzerinde Konyalı ile bulaşacaklarını belirterek, Kültürpark’ta Rahmet Akşamları ve Kitap Fuarı düzenleyeceklerini, sosyal yardımları artırarak sürdüreceklerini ifade etti. Tüm Konyalıların, ülkenin ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ettiğini ifade eden Başkan Akyürek, “Ramazan ayında yardımlaşma duyguları en üst düzeye çıkıyor ve insanlar ruhen güçleniyor. Mübarek ayda insanlar çevrelerindeki yetimlere, öksüzlere, ihtiyaç sahiplerine ulaşmalıdır. Böylece Ramazan bereketi hep birlikte yaşanır” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA OLACAĞIZ”
Ramazan ayının Konya’da her zaman farklı bir coşkuyla yaşandığını vurgulayan Başkan Akyürek, “Belediye olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz Mahalle İftarları’nda bu yıl 60 programda 101 mahalleyle bir araya geleceğiz. Mahalle İftarları’nda zengin-fakir, çocuk-büyük 200 binin üzerinde Konyalı ile bir araya gelerek, Ramazan ayının güzelliğini hep birlikte yaşatacağız. Aynı anda 3 mahallede gerçekleştirilecek iftarlara, tüm Konyalılar davetlidir. Belediye olarak ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanındayız. Büyükşehir Belediyesi’nin örnek uygulaması olan Sosyal Kart ile Ramazan ayında da desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“KÜLTÜRPARK’TA RAHMET AKŞAMLARI”
Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Rahmet Akşamları’nın Ramazan ayı boyunca her akşam Kültürpark’ta gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Akyürek, “Sevilen sanatçıların konuk olacağı programlarda tasavvuf müziği, ilahiler, Mesnevi sohbetleri ve Kur’an-ı Kerim tilaveti yer alacak. Restorasyonun önemli bölümü tamamlanarak, ibadete açılan Sultan Selim Camisi ve yanındaki Mevlana Meydanı’nda, vatandaşların katılımıyla Enderun usulü Teravih Namazı kılınacak. Teravihten önce de Abdurrahman Büyükkörükçü Hoca’nın sohbeti olacak. Musalla Mezarlığı içinde bulunan Tarihi Namazgah’ta da, gerekli hazırlıklar yapılarak, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl teravih namazlarının 800 yıllık mekanda kılınacak” şeklinde konuştu.

“KİTAP FUARI AÇILACAK”
Ramazan ayında gerçekleştirilecek bir başka etkinliğin de Kitap Fuarı olacağını aktaran Başkan Akyürek, “Kültürpark’ta düzenlenecek fuarda binlerce kitabın ve birbirinden değerli yazarların okurlarıyla buluşacak. Belediyelerde tüm birimlerin Ramazan ayına özel hazırlanarak, gerekli tedbirler alınacak. Tüm çalışmaların Ramazan ayına uygun olarak yürütülecek” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri