Konya’da otomotiv semineri

Dünyadaki en büyük mekanik yağ üreticileri arasında bulunan Mobil 1 temsilcileri, Konyalı ustalara seminer verdi.

Mobil 1’in katkılarıyla Konya’daki yağlama servisleri ve servis müşterilerine yönelik  “Gün geçtikçe gelişen araç teknolojilerine bağlı olarak, otomotiv yağlarında meydana gelen son değişimler, bu değişimlerin yanı sıra araçların motor yağlarının nasıl seçilmesi gerektiği ve yağ spesifikasyonlarının önemi konulu seminer düzenlendi. Mobil Oil Türk A.Ş. Saha Mühendisi Kerem Kaynar’ın ve Mobil Oil Türk A.Ş. Özel Servisler ve Perakende Satış Yönetmeni Kerem Sarıışık’ın konuşmacı olarak katıldığı eğitim semineri Rixos Otel’de yapıldı. Dünya’daki en büyük mekanik yağ üreticileri arasında bulunan Mobil 1 temsilcileri, Konyalı ustalara ‘Gün geçtikçe gelişen araç teknolojilerine bağlı olarak, otomotiv yağlarında meydana gelen son değişimler ve bu değişimlerin yanı sıra araçların motor yağlarının nasıl seçilmesi gerektiği’ konusunda bilgiler verdi. Seminer’e Mobil Oil’in Konya Bölgesindeki Temsilcisi Hasan Kavi Petrol Ürünleri Turizm Ltd. Şti. sahibi Ferruh Kavi’de ev sahibi olarak katıldı.

Seminer’in açılış konuşmasını yapan Kerem Kaynar, mekanik yağların çok geniş bir kullanım alanı olduğunu ve günümüzde kullanılan makineler için vazgeçilmez olduğunu belirtti. Kaynar konuşmasının devamında, “Mobil Oil, Wright kardeşlerin ilk uçuşundan uzay teknolojisine, ilk otomobillerden en yeni Formula 1 araçlarına kadar milyonlarca aracın performansının daima en üst düzeyde olmasını sağlamıştır. Mekanik motor yağları bir makinenin kanı gibidir. Aracınızın motor yağı ne kadar iyi olursa aracınız performansı ve verimliliği de o kadar yüksek olur. Bu nedenle Mobil 1, ürettiği motor yağlarını devamlı geliştirmektedir. Mobil 1, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki yatırımlarına ve açılımlarına da devam etmektedir. Örneğin, Türkiye’ye ilk sentetik motor yağını getiren şirket Mobil 1 olmuştur. Sentetik yağlar aracınızın motorundaki sürtünmeyi minimuma düşürerek motor sıcaklığını azaltan ve böylece motorun aşınmasını düşüren özel yağlardır. Sentetik yağlar sayesinde motor daha uzun ömürlü olur, daha az yakıt tüketir ve daha çevreci bir hale gelir. Mekanik yağların özütünün temelinde baz yağları bulunmaktadır, bu baz yağlarının içine bazı katkı maddeleri eklenerek motor yağı olarak piyasaya sunulurlar. Mobil 1 bugün Dünya’nın 35 ülkesinde arama/çıkarma çalışmaları yapmaktadır ve 25 ülkede yağ üretimi gerçekleştirmektedir. Dünya’nın en büyük baz yağ üreticisi Mobil 1’dir. Bu nedenle Mobil 1 yağları dünyanın en kaliteli yağlarıdır.” diye konuştu.
M OİL Türk A.Ş. Özel Servisler ve Perakende Satış Yönetmeni Kerem Sarıışık ise Konyalı motor ustalarına iyi motor yağının nasıl seçileceği konusunda bilgiler verdi. İyi bir motor yağının 4 mevsim soğukta ve sıcakta kullanılabilecek nitelikte olması gerektiğini belirten Sarıışık, her araca göre farklı motor yağı seçeneklerinin olduğunu söyledi. Mobil 1’in her aracın ihtiyacına göre motor yağı ürettiğini kaydeden Sarıışık, “ Türkiye AB müzakerelerine başlamasının ardından daha çevreci EURO 4 motorlarını kullanmak zorunluluğunu üstlenmiştir. Bu nedenle Avrupa onaylı motor yağları Türk tüketicilerinin birinci tercihi olmalıdır. Mobil 1 yağları Amerika ve Avrupa’daki birçok önemli kuruluştan onay almış ve kalitesini garantilemiştir. Ayrıca Mobil 1 farklı araç seçeneklerinin, farklı kullanım şekillerine göre sertliği ve katkı maddeleri farklı olan özel yağlar üretmektedir. Bu zengin ürün yelpazemiz otomotiv sektöründe iş yapan ustalarımıza ve şirketlerimize müşterilerini memnun etme konusunda büyük yarar sağlamaktadır. Mobil 1 mekanik yağların teknolojik gelişiminin sağlanması için dünyanın en büyük ARGE bütçesini ayıran şirkettir.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri