Konya'da onlarca firma greve gitti! İşte gerekçesi

Konya'da onlarca firma greve gitti. Bu firmaların greve gitme gerekçesi belli oldu.

Konya'da onlarca firma greve gitti. Bu firmalar, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı soykırım saldırılarını protesto etmek amaçlı küresel çapta başlatılan greve destek verdi. Birçok memur grev günü işe gitmezken, bazı veliler çocuklarını da okula göndermedi. Dünya Müslüman Alimler Birliği, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını durdurmak için tüm dünyaya küresel greve gitme çağrısı yaptı.

Birlik tarafından şu açıklama yapıldı: “İslam dünyası başta olmak üzere tüm dünya halklarına, 11 Aralık'ta greve başlamaya ve amacına ulaşana kadar dünyadaki tüm kurum, parti, hareket ve önemli şahsiyetlerin bu grevi sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz. Haksız savaşı durdurmasını ve masum insanların kurtarılmasını sağlamasını umuyoruz.” Bu grev çağrısına Konya'da da onlarca firma destek verdi.

Alper Ayakkabı ve Çanta, Öztuğ Mühendislik ve İnşaat, 4 Boyut Mimarlık ve Mobilya, Beyha Makine, İtimat Saydam, Led Tab ve daha onlarca firma grev yaparak, pazartesi günü iş yerini açmadı. Greve giden firmalar, “Gazze'de işgalin ve katliamın bir an önce durması için iş yerimiz pazartesi günü kapalı olacaktır” afişleri ve paylaşımlarıyla müşterilerini bilgilendirdi. Firmaların yanı sıra, birçok memur da greve destek olmak amacıyla işe gitmedi. Bazı veliler de çocuklarını okula grev gerekçesiyle göndermedi.

EMRE ÖZGÜL


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri