Konya'da önce yaptılar sonra yıktılar! Para boşa gitti

Konya'da yaklaşık 1,5 yıl önce hizmete açılan Mevlana Çarşısı önüne yapılan ağaçlıklar, 'yolu daraltıyor' gerekçesiyle kepçe tarafından sökülerek, kaldırıldı. Konyalılar, 'Biz, zamanında uyarmıştık. O kadar masraf boşa gitti' yorumunda bulundu.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Mevlana Kentsel dönüşümü yaklaşık 1,5 yıl önce tamamlandı ve esnaflara dükkânları verildi. Yeni görüntüsüyle büyük beğeni kazanan Mevlana Çarşısı'nın ön kısmına o dönem Konyalılar, “Bu ağaçlıklar yolu daraltır” eleştirisi yapsa da beton bloklarla ağaçlıklar yapıldı. Gelinen süreç itibarıyla vatandaş haklı çıktı ve masraf edilen beton bloklu ağaçlıklar geçtiğimiz günlerde kepçeler tarafından sökülerek, kaldırıldı.

VATANDAŞIN YORUMU: PLANSIZLIK UĞRUNA MASRAF!

Birkaç gün önce Karatay'ın Aziziye Mahallesi'nde bulunan Mevlana Çarşısı önüne belediye ekipleri tarafından şerit çekildi. İş makineleri getirildi ve ağaçlıklar kepçeler tarafından kırılarak, söküldü. Sökülen beton ağaçlıklar daha sonra kamyonlara yüklendi. Vatandaş, “Baştan yanlış yapıldı. Bu yolun biraz geniş olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Kaldırılacaktıysa ağaçlıklara neden bu kadar masraf yapıldı? Plansızlığın ceremesini çekiyoruz” dedi.

ÇALIŞMA HAREKETLİLİĞİN EN FAZLA OLDUĞU SAATTE YAPILDI

Ayrıca belediye ekipleri tarafından çalışmalar gün içinde bölgede trafiğin en yoğun olduğu saatler aralığında yapıldı. Bu durum, sürücüler tarafından tepkiyle karşılandı. Mevlana Çarşısı önü Konya'da trafiğin özellikle 'belli saatlerde durma noktasına geldiği bir yer' olarak bilinirken, yolun daraltılarak hareketliliğin en fazla olduğu saatlerde böyle bir çalışmanın yapılıyor olması da sürücülerin sabrını taşırdı. Araç sahipleri, “Bu işi neden daha sakin bir zamanda yapmıyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri