Konya'da o üniversite tasarruf tedbirini hiçe saydı! 4 lüks araç kiralanacak

Konya Teknik Üniversitesi’nin 1 ay önce iptal edilmesine rağmen, tasarruf genelgesi yayımlanmadan kısa bir süre önce 2019 model ve üstü 4 araç kiralamak için ilana çıktığı belirlendi.

‘Haksız atama’ iddiaları ile gündeme gelen KTÜN rektörlüğünün bu karardan dönüp dönmeyeceği merak konusu. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle kamu kurum ve kuruluşları tasarrufa gidiyor. Tasarruf tedbirleri kapsamında araç alımları, bina yapımı başta olmak üzere, birçok kalemde tasarruf edilecek. Bu kararlara tüm kurumlar uyacak. Uymayanlar hakkında idari işlem uygulanacak. Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörlüğü’nün tasarruf tedbirleri açıklanmadan kısa süre önce araç kiralama ihalesi yapacağı ortaya çıktı. Üniversite rektörlük hizmetlerinde kullanılmak üzere (şoförsüz) 4 binek araba kiralayacak. Bu araçlar 2019 model ve üstü olacak.
29 NİSAN’DA İHALE İPTAL EDİLDİ
Üniversite rektörlük hizmetlerinde kullanılmak üzere binek araç kiralama ihalesi ilk olarak; Tahakkuk Şube Müdürü Veli Parlak başkanlığında komisyon üyelerinin katılımıyla 25 Nisan 2024 tarihinde İdari İşler Daire Başkanlığında gerçekleştirdi. Bu ihale toplantısından 4 gün sonra ihalenin iptal edildiği duyuruldu. Konya Teknik Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı sayfasında duyurular kısmında araç kiralama ihalesinin iptal edildiği bilgisine yer verildi. İhalenin iptal kararı ise 29 Nisan 2024 tarihinde alındı.

ARAÇLAR 2019 MODEL VE ÜSTÜ OLACAK!
KTÜN Rektörlüğü, araç kiralamak için yeni ihaleye daha çıktı. Yeni araç kiralama ihalesi, 29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Alınacak yeni araçlar, 1 Temmuz itibarıyla üniversite rektörlüğü tarafından kullanılacak. 30 Haziran 2025 tarihine kadar 4 adet binek araç şoförsüz bir şekilde üniversitenin kullanımında olacak. İhale şartnamesinde 1 yıl boyunca kiralanacak olan araçların en az 2019 model ve üstü olacağı da belirtildi. İhaleye son teklif verme tarihi ise 29 Mayıs 2024.


ARAÇ İÇİN BİRÇOK ŞART ARANDI: ISITMA KOLTUKLU!
Kiralanacak 4 araçtan 3’ünde en az yüzde 50 yerlilik oranı şartı aranacak. 1 adet araç ise yabancı menşeli olacak. Üniversite rektörlüğü, yabancı menşeli araçta birçok özellik arıyor. Aracın silindir hacminin en az 1960 CC ve en az 204HP, en az 2018 ve üzeri model sedan, sürekli 4 tekerlekten çekiş sistemli, otomatik-triptonik vites, ön ve arka ısıtmalı koltuklu, tam otomatik 4 bölgeli dijital klimalı, akıllı anahtar ve vakumlu kapılı, siyah, sunrooflu, 10 bin ile 120 bin kilometre arasında olması isteniyor.

ÜNİVERSİTEYE TEPKİLER SON DÖNEMDE ARTTI!
Son günlerde adı bilimsel başarılardan ve çalışmalardan daha çok ‘torpil ve haksız atama’ iddialarıyla anılan KTÜN’de ‘tasarruf tedbirleri’ hiçe sayılıyor. Araç kiralama konusunda hatadan dönülüp dönülmeyeceği ve lüks araç alımı ihalesinin iptal edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Üniversitenin 1 ay önce iptal edilmesine rağmen araç kiralama ilanına çıkması, tepkileri de beraberinde getirdi. Üniversitenin araç kiralama ilanı, birçok internet sitesinde manşetten verildi. Konu ile ilgili büyük sosyal medya hesaplarında da paylaşımlar yapılarak, rektörlüğün bu kararı eleştirildi.
HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri