Konya'da nüfusu en hızlı artan ilçe belli oldu

Konya'da nüfusu en hızlı artan ilçe Karatay oldu.

Karatay Belediyesi 2024 yılı Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca başkanlığında gerçekleştirildi.

Karatay Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan ilk oturumda Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, meclis gündemine geçilmeden önce bir konuşma yaptı.

Mecliste alınacak kararlarla Karatay için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Hasan Kılca, “2024’ün ilk meclis toplantısında birlikteyiz. 5 yılımızı tamamlıyoruz. Karatayımızda alt yapıdan üst yapıya sağlık tesislerinden eğitim tesislerine parklardan yeşil alanlara sosyal tesislere kadar birçok hizmeti ilçemize kazandırdık. Karatay’ın nüfusu 370 bini geçti. Nüfus artış hızında da Konya’da en çok nüfus artış hızı olan ilçe burada. Hem sayısal olarak hem de oran olarak 31 ilçe arasında en yüksek artış olan ilçemiz oldu. Kentsel dönüşüm alanındaki hizmetlerimiz bu ivmeyi artışı hızlandırdı. Bir taraftan da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Mevlana arkasındaki kentsel yenileme alanındaki projelerimiz tamamlandı. Yakında ihaleye çıkıp, buranın da yapımına başlayacağız. Akçeşme Mahallemize yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanın büyük bir bölümünde kamulaştırma çalışmalarımızı tamamladık. Burayla ilgili de proje çalışmalarımızı yürütüyoruz. Nakipoğlu, Aziziye, Sultan Mesud, Doğanlar ve Çimenlik Mahallelerimizde hem kamulaştırma hem de kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Sanayileşme alanında da ilçemize yeni sanayi siteleri kazandırılıyor. Özellikle Aslım bölgesindeki sanayi alanları Karatay Sanayi ve Eski Sanayinin taşınacak olması, bölgenin çehresini, kaderini değiştiriyor. Karatay, Konya’nın parlayan yıldızı olmaya aday” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri