Konya'da neden çok trafik cezası kesiliyor? Cevabı vatandaş beğenecek

Türkiye genelinde en çok trafik cezasının kesildiği illerden birisi Konya. Kentte son zamanlarda rekor seviyeye ulaşan trafik cezalarıyla ilgili önemli açıklama yapıldı.

Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, trafik cezalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karabulut, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Trafikte bu dönem fazlasıyla ceza kesildi. Bu konuda bize de geri dönüşler geliyor. Trafik suçlarını denetlemeyle önleyebiliyoruz. En gelişmiş ülkelerde bile durum böyle.

Denetimleri artırmaya devam edeceğiz. Amaç vatandaşa ceza kesmek değil, kazaları azaltabilmek. Konya, diğer illere göre dezavantajlı il. Çünkü çok fazla kilometre yol var. Düz yolu fazla, şoförleri uyutan yollarımız var.

Trafik ekiplerimize ‘araçları sık sık durdurun’ diyorum. Uykusu gelmişse dinlendirmeye alın. Ya da ‘yorulduğunu farkettiyseniz zorunlu dinlendirmeye alın’ diyorum. Bizim için her bir vatandaşımızın canı çok kıymetli. Konya’da Elektronik denetleme sistemi (EDS) 7/24 faal halde olacak, asla kapatılmayacak.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri