Konya’da müşteriyi kandıran işletmelere kötü haber!

Konya'da menüsüne fiyat eklemeyen, olduğundan daha yüksek fiyata ürün satışı yapan esnafa kötü haber geldi. Yeni yılla birlikte lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde menülere fiyat yazma zorunluluğu getirildi.

Konya'da menüsüne fiyat eklemeyen, olduğundan daha yüksek fiyata ürün satışı yapan esnafa kötü haber geldi. Yeni yılla birlikte lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde menülere fiyat yazma zorunluluğu getirildi. Konya'da odalara bu konuda çok şikayet gidiyordu. Ticaret Bakanlığı, Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde değişiklik yaparak, lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek hizmeti sunulan işyerlerine, giriş kapası ve masalara fiyat listesi koyma zorunluluğu getirdi. 1 Ocak 2024'ten itibaren lokanta, restoran, kafe ve pastanelerin, fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu olacak.

BU UYGULAMAYLA ŞİKAYETLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Başkan Karamercan, “Biz, başından beri zaten bunu istiyorduk” dedi. Masada, kasanın yanında yemek listesi ve fiyatının olmasının doğru bir uygulama olduğunu ifade eden Karamercan, “Biz, bu konu ile ilgili yetkililere yapılması gerekeni uzun zamandır söylüyorduk. Güzel bir karar alındı. Vatandaş ne yediğini de yediğine ne kadar vermesi gerektiğini de bilecek. Kimse kimseyi kandırmasın. Konya'da özellikle bazı bölgedeki esnaflardan ciddi şikayetler alıyorduk. Müşteriyi kandırmakla hiçbir esnaf işinde yol alamaz. Bu uygulamayla birlikte inşallah bu şikayetlerin önüne geçilir. Gönlümüzden geçen bu. Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin hem şehrin yöresel yemeklerini yemesi gerekir hem de şehirden mutlu ayrılması gerekir. Bazı esnafların yüksek fiyat politikası, şehrin imajına zarar veriyordu” şeklinde konuştu.

4 KİŞİLİK AİLEYE 4 BİN 340 TL HESAP ÇIKARILMIŞTI!

Konya'da özellikle Mevlana civarındaki bazı esnaflardan Konya Lokantacılar Odası'na şikayetler gidiyor. Denetim yetersizliğinden ötürü bazı restoranlarda “fiyat listesi” oyunu oynanıyor. Yemek menüsüne liste konulmuyor, işletmelerin duvarlarına fiyat listesi asılmıyor. Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistler, işletlemelerin tezgâhına düşüyor ve ceplerinden daha fazla para çıkıyor. Konyalılar ise bu mekânları bildiği için genelde pek tercih etmiyor. Bir restoranda yemek yemeye giren yabancı turistler, yemek menüsünde fiyat listesini görememişti. Furun kebabı isteyen çifte, fiyat yazmadığı için 100 gram yerine, 250 gram furun kebabı getirildi. 1 adet 250 gramlık furun kebabı, 1 yoğurtlu kebap, salata, 2 su ve 1 künefeye turistler 940 TL para ödemişti. Bu tuzağa Malezyalı çiftten sonra, 4 kişilik aile de düştü. Aynı restorana yemek yemeye giden aileye, 4 bin 340 TL hesap çıkarılmıştı. Bu yaşananlar, şehrin imajına ciddi zarar verdi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri