Konya'da mühimmat fabrikası kuruldu! Tank mermisi üretip dünyaya satacaklar

Konya için büyük öneme sahip olan yatırım hayata geçirildi. Kentte kurulan mühimmat fabrikası tüm dünyaya satış yapacak.

Türkiye'de savunma sanayi yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Sanayi şehri Konya'da yeni bir mühimmat fabrikası kuruldu. Söz konusu yatırım sayesinde yüzlerce kişi istihdam edilecek. Şehir ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacak. Dünya geneline mühimmat satışı yapacak bu fabrika Çekya merkezli Csg Savunma Sanayi Grubu tarafından üretildi. CSG’nin bu yatırımının, Türkiye’nin askeri kapasitesini artıracağı ve bölgedeki stratejik önemini pekiştireceği belirtiliyor.

KONYA'DAN DÜNYAYA MÜHİMMAT SATIŞI YAPILACAK

Türkiye’nin Çekya Büyükelçisi Egemen Bağış, fabrikanın açılışıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Avrupa’nın en büyük savunma sanayi şirketlerinden Çekya merkezli CSG, Konya’da mühimmat fabrikası kurdu. Buradan tüm dünyaya satış yapılacak,” dedi. Bağış, bu yatırımın iki ülke arasındaki ekonomik ve savunma iş birliğini güçlendireceğini vurguladı.

FABRİKADA TANK MERMİLERİ ÜRETİLECEK

CSG’nin yeni fabrikasında, küçük, orta ve büyük kalibreli mühimmatların üretimi gerçekleştirilecek. Bu mühimmatlar arasında havan topları, roket atar sistemleri ve tank mermileri bulunuyor. Şirket, aynı zamanda teknoloji transferi yaparak Türkiye’nin kendi mühimmat üretim kapasitesini geliştirmesine de katkıda bulunacak.

İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI SAĞLANACAK

CSG, savunma sanayisinde köklü bir geçmişe sahip olup, Avrupa’nın pek çok ülkesine savunma ürünleri tedarik etmektedir. Şirketin, dünya çapında geniş bir müşteri ağı ve yüksek teknolojili üretim kapasitesi bulunuyor​. Yatırım sayesinde çok sayıda kişi istihdam edilecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri