Konya'da milyonlarca lira zarara uğrayan 380 mağdur hakkını istedi

Konya Gedavet konutlarında mağduriyet devam ediyor. 2008 yılında tamamlanma, daha sonra da teslim edilme sözü verilen konutlarda somut adım hala atılamadı. Hak sahipleri evlerine kavuşamadı. 380 mağdur, “Hakkımızı istiyoruz” dedi.

Konya Meram’da dönemin belediye başkanı Refik Tuzcuoğlu tarafından tanıtımı ve ihalesi yapılan 128’i arsa sahibi olan Meram Belediyesi’ne ait toplam 512 daire, iş yerleri ve sosyal alanların bulunduğu Gedavet konutları, 2008 yılında tamamlanarak, teslim edilmesi gerekirken, yüklenici firmanın battığı gerekçesiyle, aradan geçen 15 yıla rağmen teslim edilmedi. Proje nedeniyle 380 kişi mağdur oldu. Mağdurların toplam zarar milyonlarca lirayı buluyor. 

MAHKEME ‘MAĞDURLARIN ZARARI GİDERİLSİN’ KARARI VERDİ 

Projenin yayınlanan reklamlarında inşaatları yapacak olan firma, Meram Belediyesi’ni garantör olarak gösterdi. Mahkeme dava açan bazı mağdurların, mağduriyetlerinin giderilmesi için karar verdi. Verilen karar neticesinde Meram Belediyesi’nin söz konusu zararı gidermesine hükmedildi. Ancak mağdurlara bekledikleri ücret verilmedi. Bu ücretin ise 100 bin TL olduğu belirtildi. 

MAĞDURİYETİMİZİ BİR AN EVVEL GİDERİN

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise karar ne olursa olsun, vatandaşın hakkı olan daireleri vereceklerini, aynı zamanda da belediyenin vatandaşların hakkını koruyacağının sözünü verdi.  16 yıldır dört farklı AK Partili belediye başkanıyla yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını söyleyen proje mağdurları, “Mağduriyetimiz bir an evvel giderilmelidir. Yıllardır ötelenmekten usandık. Çok şey değil, sadece hakkımızı istiyoruz.
Atıl vaziyetteki kooperatifin bir an evvel çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi.

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri