Konyada Milli Gurur

Milli Gurur Milli Forma sergisinin 11.si Konyada açıldı. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Yönetim Kurulunun da hazır bulunduğu sergiye gösterilen büyük ilgi yetkilileri sevindirdi
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 'Milli Gurur Milli Forma 1923-2008'' sergisinin 11. durağının Konya olduğunu belirterek, ''Bugüne kadar 10 ilde açılan sergi, 50 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi'' dedi. Futbol Federasyonu ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun desteğiyle Hasan Doğan anısına organize edilen ''Milli Gurur Milli Forma 1923-2008'' sergisi Konya'da, Real M1 Tepe alış veriş merkezinde açıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 3 ay önce başlayan serginin büyük ilgi görmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Sergiyi, ilk planlamada 7 ilde düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Özgener, ''Ancak yoğun ilgi nedeniyle nisan ayında bitirmeyi planladığımız sergi, 2009 yılının sonuna kadar devam edecek. Bugüne kadar 10 ilde açılan sergi, 50 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi'' diye konuştu. Konya Valisi Osman Aydın da serginin Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Etkinliklerine rastlamasının kendileri için ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Konuşmaların ardından Vali Aydın, Futbol Federasyonu Başkanı Özgener ve yönetim kurulu üyeleri birlikte serginin açılışını yaptı. Katılımcılar daha sonra sergiyi gezdi. Aydın, Özgener ve Konyaspor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu birlikte milli futbol takımının maketi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Vali Aydın, Hasan Doğan anısına açılan deftere duygularını yazdı.
ÖZGENER, AKYÜREK’İ ZİYARET ETTİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Ziyarete Mahmut Özgener ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra; Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Baykan, Konyaspor Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu da katıldı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı için Konya’da bulunan heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Federasyon’daki yeni dönemin futbolun en düzgün şekilde tabana yayılması için farklı bir süreç olmasını diledi. Konya’nın Türk futbolu için önemli bir şehir olduğunu belirten Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise, Konya’ya yapılacak modern bir stadyum için her türlü desteği vereceklerini dile getirdi. Futbolun geleceği adına güzel çalışmalar yapmak için mücadele ettiklerini kaydeden Özgener, “2016 Avrupa Şampiyonası’na aday olacağız. Eğer başvurumuz kabul edilirse maçları oynayacağımız önemli şehirlerden biri de Konya olacak” dedi
ÖZGENER KONYASPOR’DA
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan ve Konyaspor Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu’nun daveti üzerine Konya’ya gelen TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Yönetim Kurulu Üyeleri yeşil-beyazlı kulübü de  ziyaret ettiler. Özgener’e yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür eden Mehmet Ali Kuntoğlu, “Gerçekleştirdiğiniz çalışmalar ve hayata geçirmeyi düşündüğünüz projelerle, göreve geldiğiniz günden bu yana Türk futbolunun gelişmesi için devraldığınız bayrağı, daha da üst seviyelere çıkartacağınız konusunda önemli adımlar attınız. Bunun için futbol ailesinin bir bireyi olarak size ve Yönetim Kurulunuza teşekkür ediyorum ve Yönetim Kurulum adına davetimizi kabul edip Konya’mıza ve Kulübümüze geldiğiniz içinde duyduğum memnuniyeti iletiyorum” diye konuştu.
Yaklaşık 2 ay önce yapılan bir toplantıda TFF Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mehmet Baykan ve Mehmet Ali Kuntoğlu tarafından Konya’ya davet edildiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan TFF Başkanı Mahmut Özgener, “Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte Konya’da bulunmaktan son derece mutluyum. İki gün boyunca oldukça sıcak ilgiyle karşılandık. Konya’nın Türk futbolunda son yıllarda önemli bir yere ulaşma adına gösterdiği gayreti yakından takip ediyoruz. Anadolu’da futbolun gelişmesi adına yapılan tüm çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Umarım Konyaspor’da önümüzdeki yıllarda oluşturacağı sağlam temellerle Türk futbolunda adından sıkça söz ettiren bir kulüp olacaktır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri