Konya'da Millet İttifakı’nın milletvekili aday listesi nasıl olacak?

14 Mayıs seçimine kısa bir süre kaldı. Cumhur İttifakı'nda hangi partinin hangi listeden seçime gireceği netleşirken, Millet İttifakı'nda henüz bir yol alınamadı.

Genel merkezlerde konu ile ilgili çalışmalar devam ederken, il teşkilatlarındaki kafa karışıklığı da sürüyor. İddialara göre İYİ Parti Konya'da kendi listesini çıkaracak. Gelecek Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi'nin ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinden seçime gireceği ifade ediliyor. Bunun yanı sıra bir de ittifak içi ittifak konuşuluyor. Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nin ortak seçime gireceği, bir sinerji tutturulması durumunda bu ittifakın da çok sayıda vekil çıkaracağı belirtiliyor.

Listelerin daha netleşmemiş olmasının altında yatan gerekçenin de Millet İttifakı'nın seçim komisyonunun farklı formüller denemesi olduğu öğrenildi. D'hondt sistemine göre ittifaklara en çok ortak liste formülü milletvekili kazandırıyor. Millet İttifakı'nın “Hangi partinin hangi listeden seçime girecek” çalışmasının kısa süre içinde netleşeceği, adayların belirlenmesiyle birlikte saha çalışmalarının daha da hız kazanacağı dile getiriliyor.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri