Konya'da mevsimin ilk kar yağışı bu tarihte bekleniyor

Konya merkez ve ilçelerinde mevsimin ilk kar yağışının ne zaman görüleceği merak ediliyor. Meteoroloji uzmanı Konya için müjdeli haberi duyurdu.

Konya kent merkezi ve ilçelerinde mevsimin ilk kar yağışının ne zaman görüleceği herkes tarafından merak ediliyordu. Konuya ilişkin meteoroloji uzmanından dikkat çeken bir tahmin geldi.

Konya'da bu yıl bahar yağışları yoğun gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl kış mevsimi ise çok kuraktı. Konya merkezde kayda değer bir kar yağışı görülmedi. Durum böyle olunca çiftçi tarlasını kışın ortasında sulamak zorunda kaldı. Konya'da bu sene kış mevsiminin nasıl geçeceği merak ediliyor.

KIŞ MEVSİMİNDE YAĞIŞ BOL OLACAK

Yaz aylarının aşırı sıcak olmasından dolayı yeterli yağışın görülmeyeceğini savunanlar var. Uzmanlar ise tam aksine bu yıl kış mevsiminin bol yağışlı geçeceğini tahmin ettiklerini dile getiriyor. Konya'da mevsimin ilk kar yağışının hangi tarihte düşeceği merak konusuydu. Sevindiren haber uzmanlardan geldi.

KONYA'YA BU TARİHTE KAR YAĞABİLİR

Dünya El Nino hava akımının etkisine girmiş durumda. Bu da bol yağış anlamına geliyor. Suya hasret kalan Türkiye için El Nino'nun büyük fırsat olduğu dile getiriliyor. İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı. 29 Ekim'de kuzeyden ciddi bir hava akımı beklediğini aktaran Bozyurt, kar yağışının gelebileceğine işaret etti. Bozyurt'un tahminlerine göre Konya dahil 5 kente 29 ekim tarihinden itibaren kar yağabilir.

PASTIRMA SICAKLARI ETKİLİ OLACAK

El Nino etkisiyle bu yıl kış mevsiminin bol yağışlı ve soğuk geçeceğini tahmin eden Bozyurt, Kasım ayında ise pastırma sıcaklarının etkili olacağını söyledi. Bu bilgilere göre Kasım ayında yaklaşık olarak 10 günün mevsim normaller üzerinde bir sıcaklığa sahip olacağı belirtiliyor. Tüm tahminler değerlendirildiğinde Konya'yı bu yıl bol yağışlı ve soğuk bir kış mevsimi bekliyor.

KONYA İÇİN 15 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri