Konya’da Mekke’nin fethinin 1388. yılı programı

Konya'da Mekke'nin fethinin 1388. yıldönümü dolayısıyla "Mekke'nin Fethi" programı gerçekleştirdi.

Konya'dan BM'ye adalet çağrısında bulunan AGD eski Genel Başkanı İlyas Tongüç, “BM, Veda Hutbesi'ni  temel senedi kabul etsin, yeryüzündeki hak ve adaletin o zaman nasıl tesis edileceğini görür. Kabul etmezlerse bile bilsinler ki, İslam Birliği yine de bir gün kurulacak” dedi



Mekke’nin Fethinin bin 388. yılı Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde büyük bir coşku ile kutlandı. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye’nin 81 ilinde ve 600 farklı noktada eş zamanlı olarak kutlanan fetih programında renkli görüntüler ortaya çıktı. Konya’da düzenlenen programa; Milli Gençlik Vakfı (MGV) eski genel başkanlarından İlyas Tongüç, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Hüseyin Öz, parti İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, AGD Bölge Başkanları, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer,  başkan yardımcısı Aziz Anik, Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, AGD’liler, MİLKO temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MEKKE, İSTANBUL ŞİMDİ SIRA ROMA'DA!

Program, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. AGD’li gençler ellerindeki pankartlar ile seyircileri selamladı. “Mücahit Erbakan, Avrupa değil, İslam Birliği, Mekke, İstanbul şimdi sıra Roma’da” sloganları atıldı. Daha sonra Hafız Harun Kalaycı tarafından Ahzab ve Mudaffifin Suresinin okunduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. AGD Genel Merkezi tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi izlettirildi. Yine AGD Konya Şubesi tarafından hazırlanan bir kısa oyun da davetlilere izlettirildi. Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Hafız Abdullah Altun tarafından Kamer ve Rahman Surelerinin  okunduğu bir Kur’an-o Kerim tilaveti verildi.



DÜNYAYI YENİDEN İMANLI GENÇLER ŞEKİLLENDİRECEK

Açılış konuşmasını AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak yaptı. Parlak, yanına Ortaokul, lise, İmam Hatip ve Üniversiteler Komisyonlarının başkanlarını da alarak, onların yaptığı ve bundan sonra yapacakları çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Başkan Parlak, ayrıca şunları kaydetti: “AGD öteden beri bilgili, inançlı ve çalışkan nesil yetiştirmenin derdinde olan bir kuruluştur. Her türlü iffetsizliği ve dayatmayı bugün düzenlediğimiz program ile  reddediyoruz. Geçtiğimiz aylarda liseler nezdinde Siyer-i Nebi yarışmasını organize ettik. Konya’da 10 bin, Türkiye genelinde de yüz binlerce gence ulaştık. Bütün komisyonlarımız, her bir gence dokunabilmenin mücadelesini veriyor. Bizler AGD olarak, gençlerimizi yeşertmeye ve bu gençlerimizin fetih ruhuna sahip olabilmeleri adına gece gündüz çalışacağız. Umudumuz gençlerdir. Dünyaya yeniden yön verecek gençlerin yetişmesi, yine bizim vesilemiz ve azmimiz ile olacaktır. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş, her türlü sıkıntıya sabreden bir nesil için çalışmayı sürdüreceğiz.”


KONYA BİZİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR

MGV ve AGD eski Genel Başkanı İlyas Tongüç de, Konya’nın Milli Görüş hareketinin çadırının orta direği olduğuna dikkat çekti. Tongüç, “Biz, Konya’yı çok sevdik ve hocamız da çok sevdi. Rahmetli hocamızın en çok sevdiği il Konya’ydı” diye konuştu. Hz.Mevlana ve diğer din büyüklerinin  bulunduğu Konya’da  Mekke’nin Fethini kutlamanın ayrı bir sevinç kaynağı olduğuna dikkat çeken Tongüç, “81 ilde ve 600 noktada biz bu programı eş zamanlı yapıyoruz. Bizler AGD olarak bir kardeşimizin bile kötülük girdabına girmesine müsaade edemeyiz. Bu anlamda bizim gençlerimize şefkatle yaklaşmamız gerekiyor. Bakın hepimiz bir geminin içindeyiz. Kardeşlerimizin bazıları yanlış yapabilir. AGD olarak yanlış içinde olan kardeşlerimizi uyarmak bizim üzerimizde olan bir vecibedir. Alkole, uyuşturucuya, hırsızlığa ve benzeri kötülüklere karşı yönlendirilen gençlerimiz var. Bizim bu gençlere gerçek manada sahip çıkmamız gerekir. Vizyonumuz ve sorumluluğumuz çok gözdedir. ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ zihniyetinde olamayız. Çalışma mecburiyetimiz var. Gençlerimiz, değerlerimiz ile bağdaşmayan batı oyunları ile bir takım bataklığa sürüklenmek isteniyor. Siyonizmin oyunlarına karşı tarafımızı belli etmemiz gerekiyor. Bizim çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras, emin insan olma karakterini onlara kazandırmaktır” dedi.



TONGÜÇ KONYA’DAN DÜNYAYA SESLENDİ

“Konya’dan dünyaya sesleniyoruz. Batının sahte medeniyetini bizler reddediyoruz” diyen Tongüç, konuşamasını şöyle sürdürdü: “Gerçek medeniyet İslam’dadır. Birleşmiş Milletler (BM), günümüz itibari ile bütün fonksiyonunu kaybetmiş durumdadır. BM’ye bir teklifimiz var. BM Veda Hutbesini temel senedi kabul etsin, yeryüzündeki hak ve adaletin nasıl tesis edileceğini görsün. Onlar kabul etmezse bile İslam Birliği yine de bir gün kurulacak. Dünyada adalet nizamı muhakkak kurulacak. Ecdadımız 3 kıtaya 6 asır adaletle hükmetmiştir. Biz, böyle bir tarihin çocuklarıyız. Aradığımız şey, yine inancımızda ve dinimizdedir.”

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Tacettin Çayır, ezan okudu. Daha sonra Grup Anadolu Gençlik konseri verildi. Dünya birincisi Faslı Hafız Enes Burak tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti verildi. “Karanlıktan aydınlığa” sinevizyon gösterimi davetlilere izlettirildi. Yusuf Karaburç konserinin ardından, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Siyer-i Nebi yarışmasından sonra Konya'da dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Program, sponsor ödül töreni ile sona erdi.

HÂLİD ŞEN-EMRE ÖZGÜL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri