Konya'da bazı marketler insan sağlığını tehlikeye atıyor!

Konya'da birçok yerel market, bayram öncesi çok satış yapabilmek adına meyve sularını ve asitli içecekleri dışarıya çıkardı. Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Hulusi Ada, güneşin altında kalan içeceklerin insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi

Kurban Bayramı'nın başlamasına çok az bir süre kala özellikle yerel marketler, birçok üründe indirim kampanyası yaptığını duyurdu. Yerel marketlerin büyük çoğunluğu, kampanyasını duyurabilmek için indirim olan ürünlerini mağazalarının önüne çıkardı. Kampanyalı ürünler ise daha çok meyve suları ve gazlı içecekler oldu. Kolaların, meyve sularının, gazozların ve suların neredeyse tüm gün boyunca güneşe maruz kalması tartışmaları da beraberinde getirdi.

İÇECEKLER SAATLERCE GÜNEŞİN ALTINDA KALIYOR!

Konya'da hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Son yıllarda Konya'da özellikle Haziran ayında böyle bir sıcağın görülmediği uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Güneş ve sıcak hava, Konyalıları ciddi şekilde rahatsız ederken, yerel marketlerin bunu düşünmeden özellikle plastik içinde yer alan içecekleri saatlerce güneş ışığına maruz bırakması tepkileri de beraberinde getirdi. Birçok Konyalı, yerel marketlerin bu uygulamasının yanlış olduğunu, insan sağlığı ile oynandığını ileri sürdü. Yine duyarlı birçok Konyalı, yetkilileri göreve davet ederek, bu gibi insan sağlığı için tehlike oluşturan uygulamaların önüne geçmek için denetimlerin artırılmasını istedi.

KOLA GAZOZ SU... HEPSİ SERİNDE TUTULMALI

Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Hulusi Ada, konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Başkan Ada, kutu meyve sularında bir sıkıntı olmayacağını ancak plastik ürünlerin uzun süre güneş altında tutulmasının doğru bir uygulama olmadığını aktardı. Güneş ışınlarına maruz kalan plastiklerin ambalaj yapısının bozulacağını dile getiren Başkan Ada, daha sonra şunları kaydetti: “Bu durumda ürün bozulur ve gıdaya kimyasal bulaşabilir. Özellikle plastik içinde yer alan ürünlerin; yani kolanın, gazozun, suların gölgede, serin bir ortamda tutulması gerekir. Aksi halde insan sağlığı tehlikeye girebilir.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri