Konya'da lüks makam aracı saltanatı sona eriyor! İşte tarih

Konya'da belediyelerde kullanılan lüks makam araçlarıyla ilgili seçim vaadini açıklayan isim herkesi şaşırttı. Meram Belediye Başkan Adayı Musa Bizim, "Lüks makam aracı saltanatı bu tarihte sona erecek" dedi.

Meram halkının AK Parti'ye verdiği desteğin karşılığını alamadığını dile getiren Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Musa Bizim, “Sadece bir örnek vereceğim. Kamulaştırmalar dahi maalesef hakkaniyet ölçeğinde yapılmadı. Vatandaşımız mağdur edildi” dedi.

BELEDİYE İHALELERİ ŞEFFAF YAYINLANACAK

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Musa Bizim, Merhaba Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Başkan Adayı Bizim, Meramlılara seslenerek, “Seçildiğimiz taktirde Milli Görüşün umdelerine ve anlayışına göre hareket edeceğiz. Şeffaf ve net olacağız” dedi. Meram'da israf anlayışının hakim olduğunun altını çizen Bizim, belediye ihalelerinin de açık ve şeffaf bir şekilde yayınlanacağının vurgusunu yaptı. Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Musa Bizim, “Ayrıca belediyeye eş, dost, akraba doldurmayacağız. Hak eden işe alınacak” şeklinde konuştu.

** Musa Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

-1984 yılında Konya'nın Çumra ilçesinde dünyaya geldim. İlk, orta ve lise tahsilini Konya'da tamamladım. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Harita Mühendisliği bölümünü bitirdim. Mezuniyet sonrası yabancı dilimi geliştirmek üzere Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ye gittim. Eğitimimi aldığım başarı belgelerle taçlandırırken, bir taraftan da Amerika’nın sosyokültürel ve ekonomik yapısını inceleme imkânı buldum. Askerlik hizmetimi Ankara'da Harita Genel Komutanlığında tamamlayıp, özel sektörde çalışma hayatına başladım. Sektörün önde gelen firmalarda harita mühendisi olarak, savunma sanayimizin gözde kuruluşları Aselsan, Havelsan ve TSK'nın çeşitli illerdeki projelerinde önemli görevler yaptım. Yine sektörün öncü firmaları ile Kaşınhanı katı atık tesisleri, Aslım bölgesi rehabilitesi çalışmalarında görev aldım. 2017 yılında kendi mühendislik büromu açtım. Güneş enerjisi santralleri, rüzgar enerjisi santralleri, biyogaz tesislerinin kurulumu ve devreye alınması gibi enerji projelerine imza attım. İmar planı uygulamaları, arazi toplulaştırma projeleri, kentsel dönüşüm projeleri, yol ve altyapı projeleri, köy yerleşim planları çalışmaları, üç boyutlu kentsel ve mekansal haritalar gibi sektörel çalışmalarım devam ediyor.

SAHADA SAADET PARTİSİ'NE BÜYÜK İLGİ VAR

**Seçim çalışmalarında son düzlüğe giriliyor. Çalışmalarınız nasıl gidiyor, sahadan edindiğiniz izlenimler neler?

-Sahada partimize, şahsımıza çok olumlu teveccühler görüyorum. Milli Görüş davasının lideri Erbakan Hocanın milletimize yapmış olduğu uyarıların, bugün yaşanan tablolar karşısında ne kadar haklı olduğunu insanımız geç de olsa anlıyor. Saadet Partisi'nin dün ne söylüyorsa, bugün de aynı şeyleri söylüyor olması halkımız nezdinde sağlam bir duruş olarak görülüyor. Bizim tüm gayretimiz, Erbakan Hocamızın söylediği gibi halkımızın gerçekleri dizlerini dövmeden görebilmesini sağlamak.

MERAMLILAR VERDİĞİ DESTEĞİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR

**Sizce Meram halkı, yıllardır AK Parti’ye verdiği desteğin karşılığını yeterince görüyor mu?

-Görmediğini düşünüyorum. Bunun en önemli kanıtı, her dönem değişen belediye başkanları... AK Parti, kendi adaylarından memnun kalmadığı için mecburen devamlı aday değiştirmek zorunda kaldı. Bu sefer de mecburiyet kesbedince, mevcut başkanla yola devam kararı alındı. Ayrıca Meram’ın aynı Konya’mız gibi hak ettiği hizmetleri almadığını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanının tüm illere vaat verip, Konya için son mitinglerinde sadece 'sadakat' tavsiyesinde bulunması da verilen desteğin tam karşılığının alınmadığını gösteriyor.

BELEDİYEDE LÜKS MAKAM ARACI SALTANATI SONA ERECEK

**Meram’ın en büyük problemi nedir? Sizin bu problem veya problemlere yönelik çözüm önerileriniz nelerdir?

-Öncelikli olarak belediyecilik anlayışında ülke yönetiminde olduğu gibi Meram Belediyemizin yönetiminde de israf hâkim. Biz, öncelikli olarak israfı önleyeceğiz. Bir belediye başkanı, bir müdür kesinlikle lüks makam araçlarını, mesai haricinde kullanmamalı. Buna izin vermeyeceğiz. Ayrıca kamulaştırmalar maalesef hakkaniyet ölçeğinde yapılmadı. Vatandaşımız mağdur edildi, kira ödemeleri devam ediyor, dükkânları teslim edilmedi. Kentsel dönüşümler projelendirilip, bitirilemedi. Konya’mızda toplu taşımada vaatler gerçekleşmediği gibi Meram’a hiçbir proje gündeme gelmedi. En basiti; Gödene’den sanayi bölgesine giden vatandaşımız ciddi çile çekiyor. İlgili mercileri harekete geçireceğiz. Belediye ihaleleri açık ve şeffaf bir şekilde yayınlanacak. Reklam adına kamunun parası çarçur edilmeyecek, kamu malıyla kendi reklamımızı yapmayacağız. Reklam panolarında resmimizi görmeyeceksiniz. Biz değil, icraatlarımız konuşacak. Haftada 2 gün halk günleri olacak. Halkımızın istek ve şikayetlerini birinci ağızdan dinleyeceğiz. Muhakkak bir gününe başkan olarak ben katılacağım. Aileyi desteklemek adına okullarımızla, muhtarlarımızla iş birliği yaparak eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Aile ve çocuk destek programları üreteceğiz. Okul öncesi eğitimi destekleyeceğiz. İhtiyaç bölgelerine kreş ve anaokulları açacağız. İsraf boyutunda, kültürümüze, inancımıza uymayan etkinlikler düzenlemeyeceğiz. Liyakate önem vereceğiz. Belediyeye eş, dost, akraba doldurmayacağız. Hak eden işe alınacak. Halkımızı, çiftçilerimizi sahte pandemi, iklim hikayelerine karşı bilinçlendirip, koruyacağız. Belediye çalışmalarında lüks ve şatafattan uzak duracağız. İhtiyaç odaklı hareket edeceğiz.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDA DURACAĞIZ

**Son olarak neler söylemek istersiniz?

-Meram ilçesinin değerli seçmenine, Milli Görüşün umdelerine ve anlayışına göre hareket edeceğimizi, açık, net ve şeffaf olacağımızı, görevimizi suistimal etmeyeceğimizi, 'rüşvet alanda verende melundur' hadisini belediyemizin kapısına asacağımızı bilmelerini istiyorum. Bu konuda verdiğimiz sözlerin arkasında duracağımıza, Milli Görüş ruhunu, belediyeciliğini hakim kılacağımıza, oylarının boşa gitmeyeceğine söz veriyorum ve Meramlı seçmenimizin desteklerini bekliyorum.

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri