Konya'da KYK yurdunda öğrenciler asansörde kaldılar!

Konya Ilgın'da Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’ne (KYK) bağlı erkek öğrenci yurdunda asansör kazası

Ilgın'da Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’ne (KYK) bağlı erkek öğrenci yurdunda asansör kazası yaşandı. Asansörde 6 öğrenci mahsur kaldı. Yurdun asansörünün bakımının bu ay içinde iki kez yapıldığı öğrenildi. Son günlerde KYK yurtlarının asansörlerinde yaşanan sorunlar, ülke gündeminden düşmüyor. Daha önce Aydın'da bir kız yurdunda bir kız öğrenci, asansörde sıkışarak hayatını kaybetmişti. Bu olay sonrası Konya başta olmak üzere birçok KYK yurdunda önlemler alınıp, asansörlerin ekstra bakımları yapıldı. Önceki gün akşam saatlerinde Ilgın Meslek Yüksek Okulu (MYO) Erkek KYK öğrenci yurdunda asansör bozuldu ve 6 öğrenci dakikalarca asansörde mahsur kaldı. Mahsur kalan öğrenciler yurt görevlileri tarafından kurtarıldı.

KYK ASANSÖRÜNÜN BAKIMI YAPILDI MI SORUSU SORULDU

Olay sonrası Ilgın'daki KYK asansörünün bakımının yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu. Birçok haber sitesi ve sosyal medya hesabında bu asansörün bakımının yapılmadığı iddia edildi.

Merhaba Gazetesi’nin edindiği bilgilere göre ise Ilgın'daki bu yurdun asansörünün bakımı 1 ay içinde 2 kez yapıldı. Asansörün son bakımının ise olaydan 1 gün önce yapıldığı gelen bilgiler arasında yer aldı. Yaklaşık 6 saat boyunca asansörün de bütün fren sistemleri ve halatları kontrol edildi. Asansörün ayrıca mavi etiketli olduğu da belirtildi.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri