Konya'da konut sıkıntısı artıyor ev satışları azaldı!

Son beş yılda fırlayan gibi artan konut fiyatları, son aylarda yerini yavaşlamaya bıraktı. Bununla beraber bazı bölgelerde fiyatlarda düşüşler bile gözlemleniyor.

Son beş yıldır hızla yükselen konut fiyatları, son aylarda yerini yavaşlamaya bıraktı. Söz konusu durgunluğun arkasında yatan ana sebepler ise yükselen kredi faizleri ve nakit sahiplerinin birikimlerini mevduata yatırması olarak gösteriliyor.

FİYATLARDA YÜZDE 40 DÜŞÜŞ VAR

Sektör temsilcileri, haziran ayı enflasyonunun yüzde 70,4, konut fiyatlarının ise ortalama yüzde 30 arttığını belirterek, "Satılık fiyatlarda yüzde 40'lık bir değer kaybı var" yorumu yapıyor. 2020'de 1 milyon liraya alanların şu an 4-4,5 milyon liraya sattığını da ekliyorlar.

FİYATLARIN DAHA DA DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Emlakçılar, fiyatlarda bir miktar daha düşüş beklediklerini belirtiyor. Özellikle yüksek bedelli sıfır dairelerde fiyatların önemli ölçüde gerilemesi öngörülüyor. Yıl sonuna kadar satışlarda da bir canlanma beklenmiyor.

SATILIK KONUTLARDA İLANDA KALMA SÜRESİ UZADI

Emlakjet CEO'su Tolga İdikat, satılık konut piyasasındaki son durumu şu şekilde özetledi: "2024'ün ikinci çeyreğinde satılık konut ilanlarını incelediğimizde, ilan sayılarının arttığını ve ilanda kalma sürelerinin uzadığını gözlemliyoruz. Geçen yılın aynı döneminde satılık konutların ortalama ilanda kalma süresi 75 günken, bu süre şu anda yaklaşık 90 güne çıktı. Ayrıca, satılık konut ilan adetlerinde yüzde 10'a yakın bir artış söz konusu. Yıllık bazda satılık konut fiyatlarında yaklaşık yüzde 43'lük bir artış görülmekle birlikte, kısa vadede fiyatlarda önemli bir değişiklik gözlemlemiyoruz."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri