Konya’da kiralık ev krizi öğrenciyi de vuracak!

Konya'da kiralık konutun yok denecek kadar az olduğuna vurgu yapan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Bu yıl ev bulma konusunda öğrenciler çok ciddi zorluklar çekebilir. Şu an düğün sezonu ve tayin dönemi. Talep çok, konut yok” dedi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri, 27 Temmuz 2023 tarihinde ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile başlarken 8 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek. Tercihlerin bitmesinin ardından, kayıtlar da başlayacak. 130 binden fazla öğrenci, yine Konya'ya gelecek. Konya'daki konut krizinin ve fiyat pahalılığının öğrencileri de olumsuz etkileyeceği öngörülüyor. Öğrencilerin öncelikli barınma tercihinin yurtlar olacağı biliniyor. Konya'da kiralık konut bulunamadığı gibi, ilana çıkılan konutların kirası da en az 9-10 bin TL'den başlıyor.

EV BULMA KONUSUNDA SIKINTI YAŞANACAĞI ENDİŞESİ!

Üniversite ve öğrenci şehri Konya'da, kiralık ev fiyatları cep yakıyor. Kiralık ev bulmak ise gün geçtikçe zorlaşıyor. Konya'da okuyan ve özel evde kalan öğrenciler, kiralık konutların fiyatlarının yüksek olması ve şehirde kiralık konut bulma noktasında sorunların yaşanmasından dolayı devlet ve özel yurtlara kaydını yaptırmayı düşünüyor. Üniversite tercihini yapan ve Konya'yı tercih eden öğrencilerin de ağırlıklı olarak yurtları tercih etmesi bekleniyor. Konya'nın yurt kapasitesi de artırılıyor. Bu yıl özellikle ev bulma konusunda bazı sorunların yaşanacağından endişe ediliyor.

35 DEVLET YURDU VAR

Konya genelinde toplamda 35 devlet yurdu bulunuyor. Bu yurtların 17'si ilçelerde, 18'i ise merkezde yer alıyor. Erkek ve kız öğrenci kapasitesi ise ayrı ayrı değerlendiriliyor. Konya devlet yurtlarının bütün taleplere karşılık verecek gücünün olduğu biliniyor. Geçtiğimiz yıl KYK yurtlarını tercih eden öğrencilerin çok büyük bir kısmı, yurtlara yerleşirken, 2-3 haftalık zaman dilimi içinde sonradan açıktan müracaat edenlerin de kayıtları yapıldı. Bu yıl sadece Ereğli'de talep noktasında bir problem olma endişesinin yaşandığı, tercih öncesi atılan adımlarla bu olası yaşanabilecek problemin önüne geçildiği, lojmanların, öğrenci misafirhanesi yapıldığı öğrenildi.

ŞEHİRDE KİRALIK KONUT YOK DENECEK KADAR AZ

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'yı tercih eden, edecek olan öğrencilere ve ailelerine seslendi. Başkan Altınay, “Kayıttan önce ev bulun” çağrısı yaptı. Konya'da kiralık konutun yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Altınay, “Konya'da yeni konut yapılmıyor. Yapılsa da talebe karşılık verecek türden olmuyor. Öğrenciler, kayıttan önce ev baksın. Tekrar ifade ediyorum, Konya'da kiralık konut yok denecek kadar az. Mağduriyet yaşamamaları için önce ev işini, yurt işini halletmek gerekir. Şu an düğün sezonu. Tayin dönemi. Kiralık konuta ciddi bir talep var. Konya, sürekli dışarıdan göç alan bir şehir. Öğrencilere çağrıda bulunuyoruz. Bu yıl ev bulma konusunda çok ciddi zorluklar çekebilirler” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri