Konya'da kilo kilo hamsi alma dönemi sona erdi! Yüzde 100 zam geldi

Konya'da 1 Eylül itibarıyla balık tezgâhları renklendi. Çeşit çeşit balıklar satışa sunuldu. Konyalıların tercihi yine hamsi oldu. Hamsinin kilogram fiyatı ise 165 TL'yi buldu. Geçen yıl bu mevsimde hamsi 80 TL'ydi.

1 Eylül'de balık av yasağı kalktı, Konya'da balık tezgâhları şenlendi. Çeşit çeşit balıklar müşterilerin beğenisine ve hizmetine sunuldu. Konyalıların tercihi yine hamsi oldu. Büyük balıklarda olduğu gibi hamsi ve istavritte de fiyatlar bu yıl cep yakacak. Geçtiğimiz yıla kıyasla hamsi fiyatlarına yüzde 100 zam geldi. Konya'da hamsinin kilosu 165 lirayı buldu.

HAMSİ ARTIK KİLO KİLO ALINAMIYOR!

Marketlerden, balıkçılardan alışveriş yapan Konyalılar fiyatları yüksek bulduğunu dile getirdi. Balık türleri arasında yine en ucuz çeşit hamsi oldu. Levrek, çipura gibi birçok balık türünün fiyatı 500 liraları bulurken, hamsi 165 liradan satışa sunuldu.

Geçen yıla kıyasla fiyatlar pahalı olsa da Konyalılar hamsiden vazgeçmiyor. Bu hafta balık almak için çarşıya, pazara çıkan Konyalılar “Hamsinin hem fiyatı diğer balık türlerine göre uygun hem de daha lezzetli. Önceden kilo kilo aldığımız hamsiyi şimdi en fazla 1,5 kilo alabildik. Fiyat yüksek. Bolluk olursa fiyatlar düşer ama geçen yıldan yine de yüksek olur” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri