Konya’da kasaplarda et işletmek lüks oldu! Randevuyla çalıştılar

2024 yılı Kurban Bayramı’nda birçok Konyalı kurban kesemedi. Pazarda kurbanlıkların büyük çoğunluğu elde kaldı.

Kurban kesenler ise maddi olarak büyük bir zorluğun altına girdi. Kurban eti işleme ücretleri de Konyalıların maddi olarak belini büktü.

Konya’da Kurban Bayramı, önceki yıllara kıyasla daha sönük geçti. Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyondan dolayı emekliler, asgari ücretliler başta olmak üzere, birçok kesim, kurban kesemedi. Yıl içinde para biriktirip, kurban ibadetini yerine getirmek isteyenler de ekonomik olarak büyük zorluklar yaşadı. Bu yıl, kurban kestirmek diğer yıllara oranla daha masraflı oldu. Kurban eti işleme masrafı da Konyalıların bütçesini hayli zorladı.

2 GÜN AŞIRI YOĞUNLUK VARDI
Konya’da büyükbaş hayvan kesimi için hissedarlardan toplamda yüksek ücretler istendi. Küçükbaş hayvan kesen vatandaşlar da etini işletmek için kasaplara gittiğinde duyduğu fiyat karşısında şoke oldu. Etini boşa vermek istemeyen ve et parçalama işinden anlamayan birçok Konyalı, kestiği hayvanın etini işletmek için kasapların yolunu tuttu. Kasaplarda özellikle bayramın ilk 2 günü aşırı yoğunluk olurken, et işleme işlemi için Konyalılar kasaplardan randevu almak zorunda kaldı. Et işletme maliyeti ise bu yıl bütçeleri zorladı.

KASAPLARA YÜKLÜ MİKTARDA ET İŞLETME PARASI ÖDENDİ!

Konya Kasaplar Odası tarifesine göre şehirde büyükbaş kesim ücreti 4 bin 500 TL’idi. Hisse dağıtım için bin 600 TL, sucuk dolum için 100 TL, kuzu kesim için 900 TL, kuzu işleme kilosu için 90 TL, kuşbaşı için kiloya 35 TL, et çekim için 10 TL, kilo kemik kırma için 25 TL ücret belirlendi. Etini istediği gibi işletmek isteyen Konyalılar, kasaplara yüklü miktarda para ödemek zorunda kaldı.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri