Konya'da karpuz fiyatlarını düşürecek gelişme! Hasat başladı

Konya'nın meşhur karpuzu olarak bilinen Bağra Karpuzunun hasadına başlandı. Piyasada kilosu 12 lira olan karpuz fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Kumluca Mahallesi Suğla Ovası’nda Bağra karpuzu hasadına başlandı. Karpuz hasadıyla birlikte Konya'da kilosu 12 liraya dayanan karpuzun ucuzlaması bekleniyor.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Urfa’dan Seydişehir’e gelerek Kumluca Mahallesinden karpuz alan alıcılarla pazarlık ederek karpuz hasadına yardım etti.

Tutal, bölgede üretilen karpuzun yaklaşık yüzde 50'sinin dış pazarda alıcı bulduğunu kaydetti.

Suğla’nın Türkiye’nin en verimli arazilerinden biri olduğunu kaydeden Tutal, “Konya havalisinde Kumluca (Bağra) karpuzu isim yaptı. 2022 yılı içerisinde 3 bin 250 dekarlık bir alan içerisinde 16 bin tonun üzerinde karpuz üretimi yapıldı. Buradan Urfa, Diyarbakır ve çeşitli iller olmak üzere yaz döneminde karpuz gönderiliyor” ifadelerini kullandı.

Karpuz üretiminin Seydişehir’de daha da artması için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Tutal, “Seydişehir karpuzu adı altında ilçemizde üretilen karpuzların coğrafi işaret alması için çalışmalarımızı tamamladık ve başvurumuzu yaptık. Desteklerimiz sürüyor. Üreticilerimizin her zaman yanındayız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri