Konya’da kar bereketi yaşandı

Konya merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı rası şehir adeta ‘beyaz gelinlik’ giydi. Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin beyaza bürünmesi ile kartpostallık görüntüler oluştu.

Konya merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı rası şehir adeta ‘beyaz gelinlik’ giydi. Kar bereketi ile yüzleri gülen vatandaşlar karın keyfini çıkardı.İlk ve orta dereceli okullarda tatil haberi ile çocuklar da karın tadını çıkardı. Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin beyaza bürünmesi ile kartpostallık görüntüler oluştu. Belediyeler de karla mücadele için çalıştı  

Konya’da akşam saatlerinde başlayan ve dün öğle saatlerine kadar etkisini gösteren kar yağışı yüzleri güldürdü. Aralıksız yağan kar yağışı sonrası şehir beyaza büründü. Şehir merkezinin yanısıra pek çok ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok ilçe ve şehir merkezinde okullar tatil edildi. Sabah saatlerinde işyerlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar evlerinin önünü ve araçlarını kardan temizledi. İşlerine gitmek için yollara çıkan vatandaşlar ana arterlerde kar yağışı ve buzlanmaya alınan yetersiz önlemler nedeniyle zor anlar yaşadı. Gödene TOKİ Konutları’na körüklü otobüsler çıkamadı. Bunun üzerine küçük otobüslerle vatandaşlar uygun bir yere taşındı. Pek çok hatta da oluşan yoğunluklar nedeniyle vatandaşlar toplu ulaşımda sıkıntılar yaşadı. Özellikle final sınavları için Meram bölgesindeki fakültelerine giden üniversite öğrencileri dolu otobüsler nedeniyle ulaşımda zorluk yaşadı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN RESİMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ



MÜJDE VALİLİK’TEN GELDİ

Kar yağışı ile birlikte okullarda tatil haberi bekleyen çocuklar için müjde, Konya Valiliği’nden yapılan açıklama ile geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Konya merkezde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta okullarda eğitime Salı günü ara verildiği belirtildi. Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, Salı günü resmi ve özel ilk ve orta dereceli tüm okullar, özel kreş ve gündüz bakım evleri, çocuk kulüpleri, rehabilitasyon merkezleri ve özel öğretim kurslarının 1 gün süre ile tatil edildiği, aynı tarihte, tatil edilen ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamileler, engeliler, harp malulü ve gazilerin de 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı belirtildi. Kar yağışı nedeniyle Beyşehir, Ahırlı, Yalıhüyük, Hüyük, Seydişehir ilçelerinde de eğitime salı günü ara verildi.

BU BEREKETE İHTİYAÇ VARDI

Kar yağışı vatandaşları mutlu etti. "Bu berekete ihtiyacımız vardı" diyen vatandaşlar, “Yağmur gelmediği zaman, çiftçiler, diğer vatandaşlar yağmur duasına ıçıkıyor. Allah, bizlere beyaz bereket göndermiş, ne kadar şükretsek az. Yokluğunda dua ettiğimiz şeye, varlığında da dua etmeliyiz” şeklinde konuştu.

METEOROLOJİ’NİN HAVA TAHMİNLERİ

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre ise Bugün ve yarın kar yağışı beklenmiyor. Bugün tahminlere göre en düşük -10 derece, en yüksek ise -3 derece olacak. Yarın ise günün en düşük sıcaklığının -8, en yüksek sıcaklığının ise 3 derece olması ekleniyor. Cuma günü bulutlu bir hava beklenirken Cumartesi yağışlı, Pazar ise karla karışık yağmur yağışlı bir hava bekleniyor. Önümüzdeki günlere aite en düşük ve en yüksek hava sıcaklık değerleri ise şu şekilde: "Cuma, 0/5, Cumartesi 2/6, Pazar 3/6"

Belediyeler de etkili olan kar yağışı ile acil karla mücedele ekiplerini devreye soktu. Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterlerinde tuzlama çalışmaları yaparken, yayaların güvenliği için kaldırım temizliğine önem verildi. Şehrin yoğun noktalarında belediye işçileri kar temizliği için çaba harcadı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ibrahim Alta, yaptığı açıklamada, “Değerli hemşehrilerim; Sorumluluk alanımızda olan yol ve kaldırımlarımızda kar temizleme çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. 31 ilçemizde 1.900 personel ve 400 aracımız hizmet veriyor. Çalışmalarımıza mevsim şartları elverdiği ölçüde devam edeceğiz” dedi.

KARATAY’DA KARLA MÜCADELE

 Karatay Belediyesi Ekipleri, 4 adet kar bıçaklı solisyonlu ve paletli tuz sericili araç, 2 adet fiber tanklı solüsyon aracı, 9 adet greyder, 5 adet miniloder, 5 adet bekoloder, 7 adet loder, 31 kamyon, 2 adet 40'ar tonluk solüsyon tankı başta olmak üzere farklı iş makineleriyle birlikte toplam 189 adet motorlu araç, iş makinesi ve ekipler ile kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilememesi için kar temizleme çalışmaları gerçekleştirdi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Hançerli, Karatay Belediyesinin tüm ekipman ve personel imkanını seferber ederek İlçedeki tüm okul bahçelerinde, sokaklarda, caddelerde iş makineleri, kar bıçaklı solüsyonlu ve paletli tuz sericili araçlar, kamyonlar ile kar temizleme çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirtti.

MERAM’DA KAR TEMİZLİĞİ

Yoğun kar yağışıyla birlikte çalışmalarına start veren Meram Belediyesi ekipleri yağışların ve buzlanmanın vatandaşları olumsuz etkilememesi adına hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. İlçenin dört bir yanında Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir çalışma yürüten ekipler, program dahilinde yoğun olarak kullanılan ana arterler, hastane yolları gibi cadde ve sokaklardan başlayarak tuzlama ve kar kürüme işlemlerini sürdürüyor.
Konya’da bereketli bir kış mevsiminin geçmesini arzuladıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Meram Belediyesi olarak 28 adet kar kürüme aracı ve iş makinemizle birlikte ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor” diye konuştu.

SELÇUKLU ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ

Selçuklu Belediyesi tüm yurt genelinde etkili olan ve şehrimizde de gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sonrası başlattığı kar temizleme ve yol açma çalışmalarına güçlü bir ekip ve iş makineleri ile aralıksız devam ediyor. Öncelikli olarak ana arterler, hastane yolları, okul bahçeleri, resmi kuruluşlar, kaldırım ve pazar yerlerinin açık tutulması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Konya'da geceleyin başlayan ve yer yer etkisini arttıran kar yağışı sonrası Selçuklu Belediyesi Acil Müdahale Ekipleri  de çalışmalarına hız verdi. Kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek olumsuz koşullara karşı önceden tedbir alan ekipler herhangi bir sorun yaşanması için 24 saat çalışmalarını sürdürüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri