"Konya’da kalabalık bir ekiple sahada olacağız"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı “2023’e doğru Şehir Buluşmaları Konya” toplantısı Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı “2023’e doğru Şehir Buluşmaları Konya” toplantısı Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Bakan Ersoy'un yanı sıra; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, çok sayıda MKYK üyesi ve 20'yi aşkın milletvekili katıldı.

KONYA ÇOK ÇABUK SONUÇ ALDIĞIMIZ BİR YER

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Konya'nın birçok yönüyle ciddi potansiyeli olan bir şehir olduğunu vurguladı. Konya'nın yapılan ve yapılacak çalışmalarla turizmden hak ettiği payı alacağını belirten Ersoy, “Konya, çok daha fazla turist ağırlayan bir şehir olacak. Konya’yı cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu, Konya’ya ilk ve son gelişimiz değil. Daha çok geleceğiz. Konya keyifle geldiğimiz, çalıştığımız bir yer. Ayrıca Konya, çok çabuk sonuç aldığımız bir şehir” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ SADECE 2023 DEĞİL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise “Bugün Konya’da kalabalık bir ekip olarak sahada olacağız. Biz, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'u Konyalı olarak biliyor, görüyoruz. Konya söz konusu olunca geri durmaksızın her türlü desteği ve katkıyı veriyor bizlere” dedi. Ekip olarak merkezde, ilçelerde ve taşrada dolaşacaklarını ifade eden Usta, AK Parti'nin 21 yıl önce kurulduğunu, 20 yıl içinde de hizmet siyaseti yaptıklarını aktardı. Usta, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Amacımız hizmet ve eser üretmek. Milletimizden de bunun karşılığını görüyoruz. Hedefimiz sadece 2023 değil; 2053, 2071 vizyonumuzu yeni nesillere aktarabilmek. Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Hesap veren bir Türkiye’den, dünyada ve bölgesinde söz sahibi olmuş bir Türkiye’yi yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız, daha adil bir dünya çağrısında bulunuyor. Bu dava ve ülkemiz için çalışmaktan bizler de büyük gurur duyuyoruz. Türkiye, bir tarih yazıyor. Biz de tarihe not düşmek istiyoruz. Bizim hedeflerimiz ve projelerimiz var. Yalanla, algı çalışmalarıyla değil, hizmetle, eser üreterek ülkemize hizmet etmek istiyoruz.”

SAHADAN HİÇ KORKMADIK SAHADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Konya, bir üretim merkezi” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, şunları kaydetti: “Konya; çok güzel ve kıymetli bir şehir. Yerel yönetimlerimiz ve hükümetimizin yatırımlarıyla şehrimizi güzelleştiriyoruz. Vatandaşımızın refah düzeyini artırmak için neler gerekiyorsa yapmak için çabalıyoruz. İnsanların sorunlarını ve meselelerini çözmenin peşindeyiz. 6’lı masadan kaos ve kargaşa sunuluyor. Daha adaylarını bile açıklayamadılar. Arkalarında PKK ve FETÖ’nün yuvalandığı bir yapıyı görüyoruz. Biz, kimsenin lafına sözüne bakmıyoruz. Biz, önümüze bakıyoruz. 6’lı masanın tek vaadi, eski Türkiye’ye dönmek. ‘Oturup konuşacağız’ diyorlar. Ne yapacakları belli değil. Gerçekler bir bir ortaya çıkıyor. Mersin’de yaşanan olayı biliyorsunuz. Teröristin ismi, CHP tarafından ‘tutuklu gazeteci’ olarak anıldı. Terörist kadın, kendini canlı bomba yaptı. Bunu 'gazeteci' diye lanse etmeye çalıştılar. Biz, muhalefet de olsa kimsenin terör örgütlerine destek vermesini istemiyoruz. Teröristlere değil, ülke insanına destek verilmesi gerekiyor. Saha çalışması bizim için önemlidir. Sahadan hiç korkmadık, çekinmedik. Sahalarda olmaya devam edeceğiz.”

İLK GÜNKÜ AŞKLA ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da 20 yıllık AK Parti iktidarının ülkeyi nereye getirdiğini herkesin farkında olduğunu söyledi. Saha çalışmalarının son 3 ayda hızlandığını vurgulayan Angı, “31 ilçede kapıları çalacağız. Esnaflarımızı, vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Tüm şehrimizde AK Parti kadroları olarak sahada olacağız. İlk günkü aşkla çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakımıza desteğin artırılması için hız yükseltip, çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

KUBBE-İ HADRA ÇALIŞMASI BAHARA TAMAMLANACAK

Toplantının ardından AK Parti heyeti, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Merhaba Gazetesi’nin Kubbe-i Hadra’daki çalışmalar ile ilgili sorusunu yanıtsız bırakmadı. Ersoy, “Kubbe-i Hadra, bahara tamamlanacak. Yapıştırıcı hava şartlarına uyum sağlayamadı. Biliyorsunuz çalışma Horasan harcı ile yapılıyor. Gönül ister ki kalıcı olsun. Yapılan son çalışmayla inşallah 10’larca yıl sorunsuz şekilde hizmet vermeye devam edecek” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL-ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri