Konya'da izinsiz kazı iddiası

Konya'da eskiden sarnıç olarak kullanılan kuyuda define bulmak için kazı gerçekleştirdikleri iddia edilen 2 zanlı gözaltına alındı.

Konyada kar maskeli 26 yaşındaki Bayram A. ile 35 yaşındaki Saffet U., kullanılmayan 4 metre derinliğindeki sarnıcın içinde yaklaşık 4 metre tünel kazıp define ararken yakalandı. Olay, merkez Meram İlçesi Gödene Mahallesi'nde boş bir arazide kullanılmayan sarnıçta meydana geldi. Çevredekiler sarnıca ellerinde kazma kürekle kar maskeli kişilerin girdiğinin görmesi üzerine polise bildirdi. Araziye gelen polis, sarnıcın yanında Bayram A.'yı yakaladı. Bu sırada polisin geldiğinden habersiz olan sarnıcın içinde kazma ve kürekle tünel kazıp define arayan Saffet U., sarnıcın kuyusundan yukarı çıktı. 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Polis, içeride başka birilerinin daha olabileceği ihtimali üzerine AFAD ve itfaiye ekiplerinden yardım istedi. AFAD ekipleri, halatlarla sarnıca ve definecilerin kazdıkları tünele girip incelemede bulundu. Yapılan incelemede başka bir kişiye rastlanılmazken, kazıda kullanılan kazma ve kürek ele geçirildi. Polis, gözaltına aldığı Saffet U.'ya "Sen buradan nasıl çıktın?" diye sorması üzerine "Biz çıkarız komiserim" demesi dikkat çekti. Gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, haklarında başlatılan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri