Konya’da İmam Hatip Şenliği

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen şenliklere kentteki 36 Proje İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri katıldı. Öğrenciler şiirler okudu, sema gösterisi yaptı, musiki korosu konser verdi

Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde, Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen Konya İmam Hatip Okulları Şenliği gerçekleştirildi.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen şenliklere kentteki 36 Proje İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri katıldı. Öğrenciler kurdukları stantlarda, yıl içinde yaptıkları çeşitli araştırma ve çalışmaların maketlerini sergiledi. Öğrenciler şiirler okudu, sema gösterisi yaptı, musiki korosu konser verdi.

TEMELİ İHLAS VE SAMİMİYET

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, açılış konuşmasını yapan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Arif Bağcı, temeli ihlas ve samimiyetle atılmış, harcı gözyaşı ve mücadele ile yoğrulmuş, sözü ve ameli güzel insanların her daim derdi ve davası olmuş, imam hatip okullarının şenliklerinin hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise hem akademik hem sosyal hem de ahlakî eğitimin en güzel şekilde öğrencilerle buluşturulduğu imam hatip okullarında önemli başarıların sağlandığını kaydetti.

Daha sonra Konya’da bulunan imam hatip okullarının bilimsel, kültürel ve sanatsal çalışmalarının sergilendiği stantlar ziyaret edildi. Şenliklere; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, eğitim yöneticileri, öğretmen, öğrenci, veli ve vatandaşlar katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri