Konya’da iki yürüyüş rotası hizmete sunuldu

Konya Büyükşehir Belediyesi doğa ve yürüyüş tutkunları heyecanlandıracak iki yolu daha turizme kazandırıyor. Isauria ve Zengibar Yürüyüş Yolu Konya’da doğu turizminin yeni rotası haline gelecek

Konya doğa ve yürüyüş tutkunlarının gözde şehirlerinden biri haline geliyor. Isauria ve Zengibar Yürürüş Yolu yapılan ıslah çalışmaları ile yürüyüş tutkunlarının hizmetine sunuldu. Bozkır, Hadim ve Taşkent ilçelerini kapsayan 102 kilometre uzunluğundaki Zengibar Yürüyüş Yolu turizme kazandırıldı. Yeni yürüyüş yollarının hizmete girmesiyle Konya’da doğa turizmi daha da önem kazanacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Isauria ve Zengibar Yürürüş Yolu ilgili tanıtım kitabı da hazırladı.

YENİ YÜRÜYÜŞ ROTALARI TURİZME KAZANDIRILDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikleri korumak, turizme kazandırmak amacıyla önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi. Başkan Altay, “Ayrıca, 174 kilometre uzunluğundaki Isauria Yolu’nun doğa yürüyüşçüleri tarafından kolayca yürünebilmesi amacıyla “Isauria Yolu Rota Kılavuzu” kitabımız da yayınlandı. Rota kılavuzu sayesinde doğaseverler, bölgede daha güvenli ve keyifli bir yürüyüş yapacak. Zengibar Yürürüyüş Yolumuzun diğer ilçelerimizle bağlantı yollarını bu yıl doğa yürüyüşçülerimizin hizmetine sunmuş olacağız.Tarihte de önemli yere sahip Zengibar Yürüyüş Yolu, Türkiye’nin yeni yürüyüş rotası olacak Her iki yürüyüş yolu konusunda destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Tarihle ve doğayla iç içe olmak isteyen tüm doğa tutkunlarını Zengibar ve Isauira Yürüyüş Yollarını keşfetmeye ve buradaki güzellikleri yakından görmeye davet ediyorum” dedi.

ISAURIA YOLU DOĞASEVERLERİ BEKLİYOR

İsauria Yolu, Torosların içinden Bozkır’dan başlayıp, Antalya Akseki’ye uzanan ve Antalya’nın Gündoğmuş ilçesi, köyleri ve yaylalarından geçerek Gündoğmuş ilçe merkezinde biten 174 kilometre uzunluğunda bir yürüyüş yolu. Isauria Yolu trekking rotası; Bozkır ilçesinden başlayarak Dikilitaş Yaylası’ndan Dipsiz Göl’e, Sultan Muğarı, Boğazyurt, Halkalıyazı, Sineklibucak, Kalkantaşı ve Göktepe Yaylaları üzerinden düğmeli evlerin olduğu Sarıhacılar’a ve Akseki’ye uzanıyor. İsauria Yolu rota kılavuzu kitabına dijitalkitabim.com ve gokonya.com adreslerinde ulaşılabiliyor. Önümüzdeki yıllarda her iki yürüyüş yolunun çok sayıda ziyaretçi çekmesi bekleniyor.

ZENGİBAR’DA TARİHE YOLCULUK FIRSATI

Hadim, Taşkent ve Bozkır ilçelerini içine alan 102 kilometrelik tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu projesini başarıyla tamamlandı. Zengibar Yürüyüş Yolu'nun keşfi, rota kaydı, yön levhaları ve düzenleme çalışmaları, turistlerin güvenli ve keyifli bir şekilde bu tarihi yolculuğu gerçekleştirmelerini sağlamak üzere tamamlandı. Yol güzergâhında Roma dönemine ait Zengibar Kalesi'nden esinlenen ismini alan bu yürüyüş yolunda; vadiler, kanyonlar, barajlar, antik yollar, yaylalar, geçitler, antik kentler, sarnıçlar, tarihi köprüler, ormanlar, mağaralar, endemik bitkiler ve üzüm bağları gibi birçok önemli nokta bulunuyor. Zengibar Yürüyüş Yolu, tarih, kültür ve doğa tutkunlarını ağırlayarak bölgenin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri