Konya'da hobi bahçesi eylemi!

Çamlıca Tepe Konut Yapı Kooperatifinde bulunan yaklaşık 50 ev için yıkım kararı alındı.

Hobi bahçelerinin yıkılmasını istemeyen ve mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlar, yaklaşık 60 araç ile AK Parti Konya İl Başkanlığı önüne gitti. Hobi bahçesi mağdurları, sesini AK Partililere duyurmaya çalıştı. Hobi bahçesi sahipleri, bu uygulamanın doğru olmadığını söyleyerek, belediyelerin tutumuna itiraz etti. AK Parti Konya il başkan yardımcısı Seyit Mehmet Sümer ise hobi bahçesi mağdurları adına 3 kişi ile görüştü. Görüşmede hobi bahçelerinin yıkılacağı söylendi. Sümer tarafından imar affının çıkmayacağı, hobi bahçesi sahiplerinin de böyle bir beklentiye girmemesi gerektiği belirtildi. Hobi bahçesi mağdurları ise bu şartlarda taşınmanın olamayacağını, hobi bahçelerine kamyonların giremeyeceği, bahar ayına kadar müsaade istediklerini belirtti. Edinilen bilgilere göre hobi bahçesi mağdurları adına bir ekip, Cuma günü Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile görüşecek.

BU İŞİN SİYASİ MALZEME YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Angı, yıkım kararının alındığı yerde imara aykırı bir durumun söz konusu olduğunu, herkesin kurallara uyması gerektiğini dile getirdi. Yıkımın yapılacağı bölgenin yapılaşmaya kesinlikle kapalı olduğunu ifade eden Angı, “Suistimallere açık işler var. Vatandaşlar, ilgili yerlerle görüştüler. Süreci yargıya götürdüler, sonuç alamadılar. İlgili arkadaşımız kendileri ile görüştü. Bu işin siyasi malzeme yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

BELEDİYE 'KAÇAK YAPILAŞMA İLE MÜCADELE EDİYORUZ' DEMİŞTİ

Konu ile ilgili Selçuklu Belediyesi, 2021 yılının Temmuz ayında gazetemizin sorularını yanıtlamıştı. Belediye tarafından şu ifadelere yer verilmişti: “Başından beri belediye olarak kaçak yapıya iznimiz olmadı, olamaz. Kaçak yapılaşma ile mücadele ediyoruz. İmar Barışı sürecinde bir müdahalede bulunmadık ancak uzun zamandır tarım alanları üzerinde kaçak yapılaşmanın olmayacağını söyledik. Hobi bahçelerinin girişine de bilgilendirici ve uyarıcı pankartlar astık. Bugün yapmamız gerekeni yapıyoruz ve tarım alanlarını koruyoruz. Biz, vatandaşlarımıza konu ile ilgili sürekli telkinlerde bulunduk.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (37)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri