Konya sanayisine yatırım yapan firmalara yenileri ekleniyor. Söz konusu yatırımlar sayesinde Konya istihdam alanının daha da geliştiriyor. Konya merkez ve ilçelerinde binlerce fabrika 7 gün 24 saat üretim yapıyor.
Söz konusu Konya fabrikalarında yüz binlerce kişi istihdam ediliyor. Konya sanayisine yapılan yeni yatırımları vatandaş ilgiyle takip ediyor. Kısa süre önce Konya'ya yatırım yapacağını duyuran dev bir firma heyecan uyandırmıştı.
Konya sanayisine milyonlarca lira yatırım yapacak olan firma sermayesini de 800 milyon liraya yükseltme kararı aldı. Konya Ereğli'ye kağıt fabrikası kuran Barem Ambalaj sermayesini 800 milyon liraya yükseltme kararı aldı.
Barem Ambalaj Konya'ya yatırım yapacağını duyurduğunda yoğun ilgi çekmişti. Barem Ambalaj'ın Konya'ya yatırımını binlerce kişi biliyor.
Barem Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BARMA) tarafından 23 Mayıs 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde kayıtlı sermaye tavanı artırımı ve süre uzatımına ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada kayıtlı sermaye tavanının %300 oranında artırılarak 200 milyon TL’den 800 milyon TL’ye yükseltilmesine ve geçerlilik süresinin 31 Aralık 2027’ye uzatılmasına karar verildiği belirtilerek
şu ifadeler kullanıldı:
Konya Ereğli OSB’de inşa edilmekte olan Kağıt Fabrikamızın enerji ihtiyacının bir kısmının karşılanmasına yönelik olarak orta-uzun vadeli stratejik yatırım düşüncemiz bulunduğunu 14.10.2022 tarihli özel durum açıklamamız ile kamuya duyurmuştuk.
Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 23.05.2023 tarihli toplantısında;
– Konya Ereğli OSB’de inşa edilmekte olan Kağıt Fabrikamızın enerji ihtiyacının bir kısmının karşılanmasına yönelik olarak orta-uzun vadeli stratejik yatırım projemiz kapsamında 32 MW’ lık kurulu güce sahip olacak şekilde elektrik üretim tesisi yapılmasına ve kullanımdan arta kalan elektriğin ulusal sistem üzerinden ticaretine ve buna ilişkin olarak, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği’nde öngörülen hükümlere uyum amacıyla Şirket Esas Sözleşmesi’nin “Amaç ve Konu” başlıklı 3’üncü maddesinin, “Merkez” başlıklı 4’üncü maddesinin, “Sermaye” başlıklı 6’ncı maddesinin, “Payların Devri” başlıklı 16 ncı maddesinin, “Ana Sözleşmenin Değiştirilmesi” başlıklı 18 inci maddesinin tadil edilmesine ve ayrıca ekteki tadil metninde yer alan “Birleşme ve Bölünme Hükümleri” başlıklı maddenin 21’inci madde olarak Esas Sözleşme’ye eklenmesine ve mevcut esas sözleşmedeki “Şirketin Sona Ermesi ve Tasfiyesi” başlıklı 21 inci maddenin numarasının 22 olarak değiştirilmesine,
– Şirketimiz çıkarılmış sermayesinin, Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği’nin 6’ncı maddesinin 6’ncı fıkrası hükmü uyarınca bir defaya mahsus olmak üzere kayıtlı sermaye tavanının aşılarak, iç kaynaklardan sağlanan 210.000.000 TL tutarında artış ile 52.500.000 TL’den 262.500.000 TL’ye çıkarılmış olduğu dikkate alınarak, Şirketimizin 200.000.000 TL olan mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanı’nın 800.000.000 TL’na çıkarılmasına ve kayıtlı sermaye tavan süresinin 2023-2027 yılları için geçerli olmak üzere 5 (beş) yıl daha uzatılmasına; bu kapsamda Şirket Esas Sözleşmesi’nin “Sermaye” başlıklı 6 ncı maddesinin tadil edilmesine,
– Bu hususlara ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu ile T.C. Ticaret Bakanlığı nezdinde gerekli izinlerin alınmasına ve yapılacak ilk Genel Kurul’da pay sahiplerinin onayına sunulmasına,
Oybirliği ile karar vermiştir.
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.