Konya'da havalimanı sorunu büyüyor! 19 yıldır yapılmadı

Düz ve geniş alanda yer alan Konya'nın gündeminden “Uçak rötarlarının” çıkması gerektiğini söyleyen TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan, “Şehrin turizmi, sanayisi, sağlık turizmi gibi birçok alan uçuş iptallerinden olumsuz etkileniyor” dedi

Konya'nın kronik sorunları arasında yer alan “Uçuş iptalleri” şehrin gündemini işgal ediyor. Geçtiğimiz günlerde birçok uçuş yine iptal oldu. İptal edilen uçak seferleri nedeniyle havalimanında vatandaşlar saatlerce beklemek zorunda kaldı. Her yıl aynı mağduriyetin yaşandığına dikkat çeken yolcular, yetkililerden bu sorunun çözümü için destek beklediklerini söyledi. Özellikle sisli havalarda bu sorun çok daha fazla yaşanıyor.

KONYA HAVALİMANI SORUNUNU YAŞAMAMALI!

Konya Havalimanı’nda uçuş pistinin yetersizliğine dikkat çeken Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Konya BTK Başkanı Özdal Karahan, “Şehir için bu çok önemli bir eksiklik” dedi. Havalimanı sorununun hâlâ çözüme kavuşturulamadığını ifade eden Karahan, “Konya gibi düz ve geniş bir alanda sivil alanı sorunu olmaması gerekiyor” şeklinde konuştu. Konya Havalimanı’na geniş gövdeli büyük uçakların da iniş yapamadığını aktaran Başkan Karahan, şunları söyledi: “Hala ciddi bir sorun olarak devam ediyor bu konu. Sisli havalarda uçuş iptalleri bu şehir için ekonomik olarak çok büyük kayıplar getiriyor. Hem turizm ve hem de sanayicimiz için bu kayıpların değeri çok büyük. Böyle bir şehirde havalimanı sorunu olmaması gerekiyor.”

GENİŞ GÖVDELİ UÇAKLAR DA İNEMİYOR

“Bu şehirde havalimanı sorunu var diye her kuruma söyledik” diyen Karahan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geniş gövdeli uçaklar, Konya Havalimanı’na iniş yapamıyorlar. Teknik olarak yapılmayacak bir şey değil bu. Elbette ufak rötuşlar gerekiyor. Havalimanı ilgili ciddi sorunlar söz konusu. 3 yıl önce Şeb-i Arus törenlerinde İran’dan gelecek olan uçakların inişlerine bu sebeple izin verilmemişti. Gövdeleri geniş olduğu sebebiyle inişlerine izin verilmemesi turizm açısından sorun oluyor. Bir pist daha eklenirse geniş gövdeli uçaklar için sorun ortadan kalkacak. Havalimanı ile ilgili tek sorun bunlar değil. Sadece turizm açısından da değerlendirmeyelim, sanayi açısından da baktığımızda yine engelleyici faktör oluyor. Uçuşların iptali sağlık turizmine de engel oluyor.”

19 YILDIR ŞEHRE SİVİL HAVAALANI YAPILAMADI!

19 yıldır gündemde olmasına rağmen Konya'ya bir türlü sivil havaalanı da kazandırılamadı. Teknik aksaklıklarla karşılaştıklarını ifade eden iktidar yetkilileri, bu gerekçe ile projede somut bir adım atamadıklarını dile getirdi. AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana gerekliliğini konuştuğu, ancak yıllar içerisinde somut bir adımın dahi atılamadığı Konya sivil havaalanı projesinde bir türlü yol alınamıyor. Yıllardır konuşulmasına rağmen ve 2004 yılında yeri noktasında tartışmaların dahi kamuoyuna yansıdığı Konya'ya sivil bir havaalanı yapılamadı. Turizmciler, şehrin turizm potansiyelinin artması için şehre bir sivil havaalanı yapılmasının gerekliliğini her defasında ifade ediyor.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri