Konya'da havalar serinleyecek! Bu hafta yağış bekleniyor

Bir çok vatandaş Konya'da yağmur ne zaman sorusunu araştırıyordu beklenen haber meteorolojiden geldi. Konya'da etkili olan sıcak hava yerini yavaş yavaş yağışlı havanın etkisine bırakacak. İşte detaylar

Konya'da son yıllarda kuraklık iklim değişikliğinden en çok etkilenen iller arasında ilk sırada yer alıyor. Öyle ki bu durum tarlalarda yer altı suyunun çekilmesi sonucu obruklara yol açtı. hava sıcaklığının iyice arttıı bu günlerde güzel haber geldi

Konya’da son zamanlarda etkili olan sıcak hava, yerini serin ve yağmurlu günlere bırakıyor. Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, hava sıcaklıkları 25 dereceye kadar düşecek ve hafta boyunca aralıklarla yağmur yağması bekleniyor.

Özellikle öğleden sonraları ve akşam saatlerinde etkili olacak olan yağışlar, kısa süreli olsa da serinleme fırsatı sunacak. Yetkililer, yağmurla birlikte meydana gelebilecek ani su baskınlarına karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Konya halkı, sıcak havalardan bunalmışken bu serin ve yağışlı hava dalgası bir nefes aldıracak gibi görünüyor. Haftalık planlar yaparken yanınızda şemsiye bulundurmayı unutmayın!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri