Konya'da hava sıcaklığı 45 dereceye yükseliyor! Vatandaşa son uyarı

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkili oluyor. Konya'da bugün ve yarın hissedilen hava sıcaklığının 45 dereceye ulaşması öngörülüyor.

Türkiye genelinde bu yıl hava sıcaklıkları aşırı yüksek seyrediyor. Haziran ayında tüm zamanların en yüksek hava sıcaklıkları kayıtlara geçti. Dengeli hava sıcaklıklarıyla bilinen Konya'da bile bunaltıcı sıcaklar etkili oldu. Temmuz ayıyla birlikte termometreler çok daha yüksek seviyeleri göstermeye başladı.

UZMANLAR VATANDAŞA UYARIDA BULUNDU

Meteoroloji raporuna göre Konya merkezde hava sıcaklığının bugün ve yarın 36 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Vatandaş ise hissedilen hava sıcaklığının daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Yapılan hesaplamalara göre Konya'da bugün ve yarın hissedilen hava sıcaklığı 45 dereceye kadar yükselecek. Uzmanlar, vatandaşa dışarı çıkmamaları hususunda önemli uyarılarda bulunuyor.

Hissedilen hava sıcaklığı nasıl hesaplanır?

En çok merak edilenlerden birisi hissedilen hava sıcaklığının hesaplanma biçimi. Konya normal hava sıcaklığı 36 derece. Nem oranı ise yüzde 46. Bu iki verinin hesaplanması sonucunda hissedilen hava sıcaklığı 45 derece oluyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri