Konya'da hamsinin fiyatı çok uygun

Son günlerde olumsuz hava şartları nedeniyle artan balık fiyatları, kar yağışıyla birlikte yarı yarıya düştü. Tezgahlarda yaşanan hamsi bolluğu ise vatandaşın yüzünü güldürdü

Geçtiğimiz haftalarda Tezgâhlarda 50 TL’ye yer alan hamsi, denizlerdeki fırtınanın bitmesinin ardından 25 TL’ye kadar geriledi Balıkçı Hasan Yavuz, “Kar yağışı bereketi ile birlikte geldi geçen haftalarda kilosu 40 liraya satılan hamsi 20 liraya düştü. Kış demek, balığın en lezzetli olduğu dönem demektir” dedi.

HAMSİ BOLLUĞU YAŞANIYOR

Balıkçı tezgâhlarında balık yoğunluğu dikkat çeken  Balıkçı Hasan Yavuz, “Ülke genelinde başlayan kar yağışlarının etkisiyle durgunlaşan denizlerde, balıkçılar avlanmaya başladı. Bu da haliyle tezgâhlarda fiyatların artmasına sebep olmuştu. Son günlerde avlanmada yaşanan artışı balık tezgâhlarına da yansıdı özellikle hamsi’de bir artış var geçen haftalarda 45 50 lira olan hamsinin fiyatı şuanda 15-20 lira arasında değişiyor” diye konuştu.

“KONYA’DA BALIK KÜLTÜRÜ OTURMADI”

Vatandaşların fiyatlardan memnun olduğunu dile getiren Yavuz, “ Vatandaşlarımız fiyatlardan memnun şuan satışlarımız normal. Ancak Konya’da balık kültürü çok gelişmiş değil bu mevsimlere balığın en lezzetli olduğu mevsimler ancak satışlar yavaş ilerliyor. Balığın faydalarını saymakla bitmez. Konyalı vatandaşların ilgisi fazla değil. Şuan için fiyatlar gayet normal tezgâhlarımız dolu Alabalığın kilosu 45 lira Hamsi 20 Çupra 55 Kefal 20 Sazan 25 TL arasında satılıyor vatandaşlarımızı tezgahlarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri