Konya’da halı saha ücretlerine yüzde 30 zam!

Konya'da gençlerin spor ve eğlence ihtiyaçları amacıyla kullandıkları halı saha ücretlerine yüzde 30 oranında zam geldi. Gençler için artık halı sahaya gitmek de lüks oldu!

Konya'da çoğunlukla gençlerin, akşam saatlerinde yoğun olarak kullandıkları halı sahaların ücretlerine 12 gün önce zam geldi. 30 Eylül itibarıyla geçerli olan yeni fiyat tarifesine göre zam oranı yüzde 30 oldu.

SERVİSSİZ AKŞAM MAÇI TOPLAM MALİYETİ BİN 820 TL OLDU!

Daha önce akşam, servissiz halı saha fiyatı kişi başı 100, 14 kişi fiyatı ise bin 400 TL’ydi. Zamlı tarifeye göre kişi başı halı saha ücreti akşam ve servissiz 130 lira oldu. 14 kişinin toplam ödeyeceği ücret ise bin 400 TL’den son zamla birlikte bin 820 TL’ye yükseldi.

GÜNDÜZ MAÇLARI DAHA HESAPLI OLUYOR

Akşam, servisli halı saha ücretleri de kişi başı 150 TL oldu. 14 kişinin toplamda ödeyeceği miktar ise 2 bin 100 TL’yi buluyor. Gündüz halı saha maçları akşama göre biraz daha hesaplı oluyor. Gündüz; servissiz halı saha maçları için kişi başı 100 lira, toplam ise bin 400 lira para ödeniyor. Gündüz, servisli halı saha maçları için de kişi başı 120, toplamda bin 680 TL ücret ödeniyor.

ZAMMIN FARKLI GEREKÇELERİ VAR!

Zammın yapılmasının gerekçesi ise ‘enerji maliyetlerindeki artış’ oldu. Elektrik tarifesine bir süre önce yüzde 38 oranında zam gelmesi, mazot fiyatlarının henüz beklenen seviyede düşmemesi, işveren için işçilik maliyetinin artması halı saha ücretlerine zam olarak yansıdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri